Esports

Futbol

Cambrils serà seu del XVII Campionat Internacional de Futbol 7 per a Policies entre els dies 26 i 28 de maig

Un total de 25 equips i prop de 340 participants de diferents parts d'Espanya i Europa es donaran cita aquest proper cap de setmana en un torneig que tindrà, a més, caràcter solidari contra el càncer infantil

Per Jason Wells

Presentació del Campionat Internacional de Futbol 7 per a Policies, d'esquerra a dreta, el policia local, Sito Cano; la regidora Patricia de Miguel; l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el el president de l'IPA a la província de Tarragona, Anton Casas
Presentació del Campionat Internacional de Futbol 7 per a Policies, d'esquerra a dreta, el policia local, Sito Cano; la regidora Patricia de Miguel; l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el el president de l'IPA a la província de Tarragona, Anton Casas | Jason Wells

Torna el Campionat Internacional de Futbol 7 per a Policies a Cambrils després de cinc anys, on diferents equips formats per policies de diferents parts de l'estat espanyol i Europa es reuniran entre els dies 26 i 28 de maig per disputar aquest campionat de caire amistós i solidari. Avui ha tingut lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el president de l'International Police Association (IPA) a la província de Tarragona, Anton Casas; la regidora Patricia de Miguel, i el policia Sito Cano.

L'alcalde va iniciar les intervencions destacant la importància de que el torneig es realitzi a Cambrils, posant en valor tres aspectes claus: la qualitat de vida a la ciutat; la predisposició de la Policia Local, i per últim, la solidaritat que caracteritza el poble cambrilenc. «Com a alcalde em fa molta il·lusió que es disputi per quart any el torneig a Cambrils. Apostem seriosament per aquest tipus d'esdeveniments i ho demostrem contínuament. Disposem d'instal·lacions esportives acords i comptem amb una 'policia activa' que col·labora activament amb l'ajuntament, a més, aquest 2022 ens hem marcat lluitar contra dues malalties, l'ELA i el Càncer Infantil, i aquest torneig és una mostra més», explica l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein.

XVII Campionat Internacional de Futbol 7 per a Policies

L'Anton Casas, president de l'IPA de la província de Tarragona, va ser l'encarregat d'explicar el funcionament del torneig, que es disputarà entre els dies 26 i 28 de maig a les instal·lacions esportives de futbol de la ciutat. Precisament, l'Anton va destacar les infraestructures de la ciutat, comentant que són idònies per la disputa del campionat i recalcant que a Cambrils és on més vegades s'ha disputat aquest esdeveniment perquè la gent que assisteix també aprofita per fer turisme a la ciutat, allargant la seva estada dos o tres dies més.

El torneig estarà conformat per 25 equips, on destaquen quatre equips d'Itàlia, dos de Romania, un d'Àustria, i equips nacionals de Galícia i el País Basc, aplegant un total d'aproximadament 340 participants, i 400 persones si comptem amb els acompanyants. Un nombre elevat de jugadors que, segons comenta l'Anton, podria haver-se superat, ja que fins a 8 equips es van haver de quedar fora del torneig donat la gran acollida que va tenir, superant totes les expectatives dels organitzadors que havien fet una previsió inicial de 20 equips. Els partits seran de 25 minuts i començaran aquest divendres amb una fase classificatòria. Dissabte al matí serà el torn de la fase final, i a la nit es repartiran els trofeus pels guanyadors. Entre els "equips a batre", es troben els cossos policials de Polònia i els de Pamplona.

Torneig amb caràcter solidari

El campionat tindrà, a més, caràcter solidari en favor de la campanya #pelsvalents que lluita contra el Càncer Infantil. Segons dades facilitades pel policia Sito Cano, cada any es diagnostiquen 1200 casos a l'any a Espanya d'aquesta malaltia. La idea, per part de la campanya solidària, és recaptar diners per intentar trobar una cura per la malaltia col·laborant amb l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. La gent podrà ajudar a la causa participant en una rifa solidària, en la que per 5 euros optaran a diferents samarretes signades d'equips com el Barça, Sevilla, Athletic de Bilbao, entre altres. Així mateix, la Carlota, la nena de set anys cambrilenca que pateix càncer infantil, serà l'encarregada de fer el servei d'honor per donar per començat el torneig.

Comenta aquest article