Societat

Gastronomia

Josefa Díaz s'endú el Concurs de Mestres Romescaires 2022

Per Berta Ruiz

Un moment del cuinat dels participants al concurs de mestres romescaires, ahir al matí
Un moment del cuinat dels participants al concurs de mestres romescaires, ahir al matí | Berta Ruiz

Les Jornades del Romesco es van cloure, ahir, amb una matinal molt culinària i gastronòmica. A tocar de les instal·lacions de la Confraria de Pescadors, es va celebrar el Concurs de Mestres Romescaires –organitzat pel Departament de Turisme–. Des de les deu del matí, un total de vuit participants van anar cuinant les seves cassoles de romesco per tal que un jurat en fes la valoració i pogués lliurar el títol de Mestre Romescaire de Cambrils 2022. Aquesta decisió no va arribar fins cap a les 14 hores del migdia, quan es va donar a conèixer el guanyador del concurs. En aquesta recuperada edició, la gran triomfadora va ser la xef jubilada Josefa Díaz Solera, que es va proclamar Mestra Major Romescaire, seguida dels pescadors cambrilencs Joan Castro i Gaspar Gavaldà, que van ser premiats amb la distinció de Mestre Romescaire. Finalment, les cassoles de romesco presentades es van subhastar en benefici de la campanya Pels Valents contra el càncer infantil.

Degustació de popular de musclos

Paral·lelament, a partir de les 12 hores del migdia, es va oferir una degustació popular de musclos en romesco, cuinats per la Confraria de Pescadors, dels quals es van servir més de 300 racions. També es van poder tastar i puntuar més de 70 vermuts catalans englobats dins dels Premis Vinari 2022. En aquest cas es van fer 990 tastets de vermut. Amb aquests actes es cloïen les jornades del Romesco d'enguany.