Cultura

Arts escèniques

Buenafuente's Actors posa en marxa el primer cicle formatiu que ofereix estudis d'arts escèniques complerts a la demarcació

El cicle compta amb la certificació d'estudis de la Unió Europea de les Arts i les Ciències, organització en la que hi figuren més de 150 països i que està formada i regulada per noms com Steven Spielberg o George Lucas.

Per Redacció

Alumnes i professors d'arts escèniques de Buenafuente's Actors
Alumnes i professors d'arts escèniques de Buenafuente's Actors | Cedida

ESAER és el cicle formatiu d'alt nivell per aquells joves que volen ser artistes complerts. Durant quatre anys cursaran tots aquells ensenyaments imprescindibles per a convertir-se en professionals de les arts escèniques i audiovisuals, des de l'actuació, fins al disseny i muntatge d'un espectacle, pel·lícula o projecte artístic. Una mena de carrera que fins ara no existia i que ja es pot fer a Reus, sense la necessitat d'haver de desplaçar-se a les grans capitals o a altres països.

Des de fa temps es va detectar que els joves de casa nostra que es volen dedicar al món de l'espectacle i les arts escèniques, marxaven de les nostres comarques cap a Barcelona, Màlaga o Madrid per poder continuar de manera professional amb la seva formació. Aquest va ser el punt de partida d'aquesta iniciativa, que ja es va posar en pràctica fa un any amb caràcter privat i de manera intensiva amb un grup pilot de quinze estudiants de l'escola Buenafuente's Actors, obtenint uns resultats espectaculars només al primer curs. I és que, els que tenen la sort d'aconseguir-ne una plaça, n'obtenen uns coneixements amb profunditat i professionalitat dignes d'una escola superior d'arts escèniques.

Gran catàleg d'assignatures

Assignatures com interpretació, art dramàtic, cinema, doblatge, escriptura de guions, tècnic de cinema i teatre, caracterització, lluita escènica, especialista, filmació i edició de cinema, clown o veu i dicció, son només algunes de les matèries que cursaran durant quatre anys i de manera exclusiva sota els coneixements d'un professorat altament qualificat, i sense distreure l'atenció amb qualsevol altra assignatura que no sigui exclusivament artística.
La por dels pares és el desconeixement que en aquesta professió hi han realment moltes més sortides laborals de les que la gent es pensa. A ESAER es creen professionals del sector en tots els àmbits i variants possibles, i se'n surt amb un peu ja a dins del circuit, i amb la seguretat de saber com afrontar el món real de les arts escèniques i audiovisuals de manera exitosa.
El cicle es posarà en marxa el curs vinent però només hi ha 15 places disponibles per a realitzar aquests estudis. Per a tots aquells que hi vulguin accedir, s'hauran d'afanyar per aconseguir-ne una per al proper curs 2022-2023. La matriculació comença ara i només cal trucar a Buenafuente's Actors (www.buenafuentesactors.com) i concertar una entrevista.
El cicle compta amb la certificació d'estudis de la Unió Europea de les Arts i les Ciències, organització en la que hi figuren més de 150 països i que està formada i regulada per noms com Steven Spilberg o George Lucas.

Comenta aquest article