Cultura

Música

John Byron Jagger, el nebot de Mick Jagger, se suma a l'actuació de la Vargas Blues Band del 29 de maig

El cantant britànic se suma al trio del guitarrista de blues que celebra 30 anys de trajectòria artística amb la publicació del disc i documental ‘Back in Memphis’

Per Redacció

Javier Vargas, juntament amb el nebot de Mick Jagger, John Byron Jagger
Javier Vargas, juntament amb el nebot de Mick Jagger, John Byron Jagger | Cedida

Dues setmanes abans de la celebració del Jazz al Parc & Fideujazz al Parc dels dies 28 i 29 de maig al Parc del Pescador de Cambrils, l’esdeveniment gratuït a l’aire lliure dins la programació de la Mostra de Jazz i Blues Heineken 2022, l’organització ha anunciat que el grup Vargas Blues Band, l’artista que clourà el Jazz al Parc el diumenge 29 de maig amb una actuació a les 20 hores, estarà reforçat amb la presència del cantant britànic John Byron Jagger, el nebot de Mick Jagger, el llegendari cantant dels Rolling Stones, que tot just uns dies després actuaran a Madrid dins la gira del seu 60è aniversari. 

Aquesta no és la primera vegada que Javier Vargas i John Byron Jagger actuen en directe plegats, ja que es van conèixer fa uns anys a Eivissa i van decidir col·laborar deforma més o menys habitual tocant junts. Aquesta gira serà una oportunitat única a les nostres comarques de veure de nou i escoltar en directe aquest cantant britànic que té una gran semblança física amb el seu tiet, tot i que la forma de cantar és molt diferent ja que té la seva pròpia personalitat damunt l’escenari. 

Des de Cambrils la Mar de Jazz s’està molt satisfet de poder comptar amb aquest artista amb el cognom Jagger que serveix “per fer una mena de justícia històrica perquè l’any 1976 els Rolling Stones havien d’oferir un concert a un auditori que s’havia de construir a Cambrils i un fort moviment d’oposició d’un sector conservador de la societat cambrilenca va fer que el promotor, Gay Mercader, es tirés enrere, tot i que tenia el suport de bona part de l’ajuntament de l’època”, expliquen des de Cambrils la mar de jazz, que recomanen buscar a internet l’article de la Revista Cambrils que explica molt bé com va anar la polèmica: El dia que no van venir els Rolling Stones. Aquella primera actuació dels Stones a l’Estat espanyol ha esdevingut una llegenda a la població, pensant en què hauria significat la presència del grup de Mick Jagger dins la història de la música per Cambrils i per les nostres comarques. “Ara, 46anys després, un Jagger posarà els peus a Cambrils, encara que sigui el nebot”, afegeixen els organitzadors. 

El concert de Vargas Blues Band amb John Byron Jagger de convidat especial posarà punt i final a un cap de setmana ple de ritme i música. El Jazz al Parc &Fideujazz començarà el dissabte 28 de maig a les 19 h amb les actuacions del grup mallorquí Big Yuyu, formació liderada pel guitarrista cambrilenc Jordi Álvarez; els Brigthon 64 en un concert de la gira del 40è aniversari de la banda barcelonina i la guitarrista de hard- rock i blues francesa Laura Cox, que tancarà la nit amb una actuació a les 22.30h. L’endemà, el Jazz al Parc continuarà amb una actuació inicial a les 18 h de la Big Bandde l’Escola Municipal de Música i les actuacions dels Flamingo Tours, la formació de Barcelona que lidera Myriam Swanson, i Javier Vargas, a partir de les 20 h. 

30 anys del ‘Madrid-Memphis’ 

Per entendre bé la història de Javier Vargas cal remuntar-se a la seva arribada, via Veneçuela, a la nostra escena rock, que, a finals dels anys 70, monopolitzaven Miguel Ríos, Ramoncín i Tequila. Músic de sessió i acompanyant a les gires de Salvador, Javier Gurruchaga i Manolo Tena, Javier no va trigar a se popular quan, el 1992, va publicar “Madrid-Memphis”. 

Dos anys després, va veure la llum Blues latino amb una nòmina de col·laboradors aclaparadora: Chris Rea, Junior Wells, Flaco Jiménez, Andrés Calamaro…La conquesta del mercat internacional estava decidida, sobretot quan la cançó que donava títol al'àlbum va ser inclosa pel també guitarrista Carlos Santana al seu disc Santana Brothers. Aquell va ser el començament d'un reconeixement generalitzat, i, amb ell, la possibilitat de disposar de més autonomia. 

Els anys han transcorregut, i amb ells, altres discos, altres gires i col·laboracions molt diverses. De tot això en donarà compte en aquest concert, i, sobretot, dels continguts del disc nou que presenta l'artista al costat de la seva banda, titulat Back In Menphis. 

Així doncs 30 anys després Vargas i la seva Blues Band publiquen nou treball i documental, Back in Memphis, per a la gira del qual el convidat d’honor serà John Byron Jagger, que tindrem la sort de tenir-lo a Cambrils. El documental es pot veure a través del següent enllaç: Back in Memphis

Comenta aquest article