Societat

Fira

La 13a Fira Marítima de la Costa Daurada es posa en marxa

Ahir a la tarda es va fer la inauguració oficial de la Fira que estarà activa fins demà al vespre i que recupera la presència després de l’aturada de dos anys per la pandèmia

Per Lluís Rovira i Barenys

Autoritats presents a la inauguració de la Fira Marítima, ahir, dalt d'una embarcació
Autoritats presents a la inauguració de la Fira Marítima, ahir, dalt d'una embarcació | Lluís Rovira i Barenys

Ahir a la tarda es va donar el tret de sortida a la 13ª Fira Marítima de la Costa Daurada que d’aquesta manera recupera la presència després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia. Les empreses especialitzades del sector nàutic hi presenten les darreres novetats en productes i activitats. Així mateix, al llarg dels tres dies, es desplega un intens programa d’actes que inclou activitats com sortides en vela lleugera, creuer i rem; batejos d’esports nàutics o demostracions de salvament i seguretat a l’aigua o tallers. A l’Espai del Coneixement de la Fira s’han programat també xerrades i conferències de diversos expositors i professionals que permetran aprofundir més en la història de la nàutica i l’especial atenció a la cura dels mars i oceans i la pràctica d’una nàutica sostenible, respectuosa amb el medi ambient.

La capitalitat nàutica de Cambrils

La inauguració oficial de la Fira Marítima es va fer a les 5 de la tarda sota un sol intens que es preveu que continuï present la resta del cap de setmana de la Fira. El primer parlament va anar a càrrec del president del Club Nàutic, Ramon Vallverdú, va va destacar el caràcter de turisme familiar nàutic de la Fira Marítima i que ha de tendir cap a l’especialització, d’any en any. Vallverdú també va dir que enguany s’havien assolit les 61 empreses participants i que s’esperava que l’any vinent en fossin més. A continuació va ser Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus, que va aprofitar l’ocasió per a reclamar una col·laboració més intensa entre Cambrils i Reus i va destacar la importància de les fires. També van intervenir el regidor de Promoció de Ciutat, Juan Carlos Romera; la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès, i va tancar la tanda d’intervencions l’alcalde, Oliver Klein, que va reivindicar la capitalitat nàutica del port de Cambrils així com la fortalesa del territori.

Després dels parlaments, es va fer el recorregut pels diferents estands que componen la Fira Marítima de la Costa daurada, que estarà oberta avui i demà diumenge, tot el dia.

Jordi Just, president de la Cambra de Comerç de Reus, en un moment del seu parlament en la inauguració de la Fira Marítima, ahir a la tarda / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article