Informació general

Ajuts socials

L'Ajuntament obrirà, properament, dues convocatòries d'ajuts per a despeses bàsiques de la llar

Poden optar a les ajudes les persones en situació de risc d’exclusió social i les persones majors de 65 anys

Per Redacció

Els ajuts estan destinats a despeses de subministraments (aigua, llum o gas) i d’hipoteca o lloguer
Els ajuts estan destinats a despeses de subministraments (aigua, llum o gas) i d’hipoteca o lloguer | Cedida

L’Ajuntament està a punt d’obrir dues convocatòries de subvencions per contribuir a cobrir despeses bàsiques de la llar de dos col·lectius: persones en situació o risc d’exclusió social i persones majors de 65 anys jubilades o pensionistes que reuneixin els requisits generals i específics detallats a les bases. Els ajuts estan destinats a despeses de subministraments (aigua, llum o gas) i d’hipoteca o lloguer. Per poder accedir a la convocatòria serà imprescindible presentar els rebuts originals pagats pel banc del lloguer, crèdit hipotecari o subministraments dels últims 12 mesos anteriors a la data d’inici de presentació de les sol·licituds. 

Les persones interessades podran presentar les seves sol·licituds de l’1 al 22 de juny, en imprès normalitzat, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament. Cal demanar cita prèvia a través del següent enllaç https://citaprevia.gestorn.com/cambrils, o per telèfon trucant al 010 des de Cambrils o al 977 79 45 79 des de fora del municipi. Les dues subvencions són incompatibles entre elles.  

Una quantitat individual màxima de 150 euros per persona en risc d'exclusió social

La dotació total prevista de les ajudes per a persones en risc d’exclusió social és de 32.000 euros, que es distribuiran entre les sol·licituds admeses, segons la situació econòmica de la unitat familiar, amb una quantitat individual màxima de 150 euros per persona beneficiària. L’any passat es van beneficiar d’aquestes subvencions un total de 217 persones.  

Una quantitat individual màxima de 175 euros per persona major de 65 anys

En el cas de les ajudes a persones majors de 65 anys, la dotació total prevista és de 23.000 euros, que també es distribuiran entre les sol·licituds admeses, segons la situació econòmica de la unitat familiar, amb una quantitat individual màxima de 175 euros per persona beneficiària. L’any passat es van beneficiar d’aquestes subvencions un total de 133 persones.

De manera complementària, l’empresa COMAIGUA, gestora del servei d’aigua municipal, aplicarà als beneficiaris d’aquesta subvencions les ajudes previstes al Fons de Solidaritat per a persones majors de 65 anys, així com per a famílies nombroses i/o monoparentals, en base al conveni signat amb l’Ajuntament.

Comenta aquest article