Informació general

Alimentació

El Banc dels Aliments redueix en un 12% la distribució de productes per culpa de la pujada de preus

Arrenca la tercera campanya 'Cap llar sense aliments' en un context d'emergència social

Per ACN

Voluntàries ordenant els productes del Banc dels Aliments
Voluntàries ordenant els productes del Banc dels Aliments | ACN (Blanca Blay)

El Banc dels Aliments ha hagut de reduir en un 12% la distribució de productes a entitats i usuaris. Així ho explicar, ahir en roda de premsa, el president del Banc dels Aliments, Lluís Fatjó-Vilas, que ha alertat de les maniobres que han hagut de fer per fer front a l'encariment dels transports i dels aliments, en part per la guerra a Ucraïna. Així, en els darrers dos mesos s'ha reduït un 12% la quantitat d'aliments que es distribueixen per culpa de la inflació. Ara bé, la situació adversa en què es troben els bancs també té a veure amb altres factors, com una pobresa sobrevinguda arran de la pandèmia que s'ha cronificat i una previsió d'augment de la demanda.

A més, també han patit un retard en la pròrroga d'un programa finançat amb fons europeus.  Aquest programa, que servia sobretot per garantir la regularitat en el lliurament d'aliments, començarà aquest segon semestre, però entre desembre i maig els bancs d'aliments han hagut d'assumir ells mateixos el compromís per no interrompre el servei de distribució d'aliments.  

És en aquest context d'emergència social i vulnerabilitat als bancs d'aliments i les entitats que arrenca la tercera campanya 'Cap llar sense aliments'. La campanya l'impulsen la Fundació 'La Caixa' i CaixaBank i s'obre amb un donatiu d'un milió d'euros de la Fundació destinats a totes les comunitats autònomes. 

Comenta aquest article