Informació general

Commemoració

Alfonso González Bondia, professor de Dret Institucional: "Sigueu europeistes, però no conformistes"

Ahir, 9 de maig, es va celebrar un acte institucional a l'Ajuntament amb motiu de la commemoració del Dia d'Europa

Per Redacció

El professor de Dret Institucional de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i expert en Relacions Institucionals, Alfonso González Bondia, va oferir una ponència
El professor de Dret Institucional de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i expert en Relacions Institucionals, Alfonso González Bondia, va oferir una ponència | Cedida

Ahir, 9 de maig –Dia d'Europa–, l'Ajuntament va organitzar un acte institucional a la sala de plens amb motiu d'aquesta data que commemora l’aniversari de la Declaració de Robert Schuman, l’any 1950, considerada el germen de l’actual Unió Europea. L’acte va comptar amb la participació d’un grup d’alumnes de l’Escola Municipal de Música i l’assistència de diferents classes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, de l'institut Cambrils i de l'institut Mar de la Frau.

L’esdeveniment va començar amb el parlament de la regidora d’Educació, Ingrid Duch, qui va explicar que l’Ajuntament se suma enguany a la celebració per donar a conèixer i divulgar l’esperit que va guiar la fundació de la Unió Europea. Per la seva part, la regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, va comentar que l’Any Europeu de la Joventut és una bona ocasió per integrar les prioritats que afecten als i les joves en els àmbits polítics i en tots els nivells de processos. "Estic convençuda que les idees fresques i noves són un gran motor que transforma la societat i ha de convèncer a les generacions més grans que una altra Europa és possible", va assegurar Pleguezuelos. 

"El 80% de les normes que afecten la nostra vida quotidiana tenen origen en la Unió Europea"

Tot seguit, el professor de Dret Institucional de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i expert en Relacions Institucionals, Alfonso González Bondia, va oferir una ponència en la què va desgranar els motius pels quals la Unió Europea és un projecte d’èxit. El ponent va fer una crida al jovent a involucrar-se en el projecte i ser protagonista de la presa de decisions, ja que el 80% de les normes que afecten la nostra vida quotidiana tenen origen en la Unió Europea. El professor ha explicat que ell és europeista des que, fa més 30 anys, va estudiar un curs de Dret a Bolonya en el marc del projecte Erasmus i va descobrir una altra visió d’Europa que li va canviar la vida. "Sigueu europeistes, però no conformistes", va concloure González.  

Finalment, el primer tinent d’alcalde, Enric Daza, va llegir la Declaració del Dia d’Europa, que va aprovar la Junta de Govern Local com a Declaració Institucional el passat divendres. L’acte va acabar amb la interpretació de l’Himne d’Europa per part del professor de l’Escola de Música Carles Herruz i tres dels seus alumnes.  

Alumnes de l'Escola Municipal de Música van interpretar l'himne d'Europa (foto: Cedida)

 

Comenta aquest article