Esports

Esports

Cambrils es prepara per dos caps de setmana plens d'hoquei femení

Aquest cap de setmana es disputarà el Campionat de Catalunya Hoquei Patins Fem17 i la Copa Catalana Fem17, mentre que el dissabte 21 de maig serà el torn del Campionat de Catalunya de Seleccions Territorials Fem15

Per Jason Wells

Presentació del Campionat de Catalunya Hoquei Patins Fem17 i de la Copa Catalana d'Hoquei Patins Fem17
Presentació del Campionat de Catalunya Hoquei Patins Fem17 i de la Copa Catalana d'Hoquei Patins Fem17 | Jason Wells

Durant aquest proper cap de setmana tornarem a gaudir de l'esport a la ciutat, serà el torn del II Campionat de Catalunya Hoquei Patins Fem17 i de la Copa Catalana d'Hoquei Patins Fem17. Avui ha tingut lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de la regidora d'esports, Natàlia Pleguezuelos; el president del Cambrils Club d' Hoquei, Jordi Fernàndez, la vicepresidenta del Cambrils Club d'Hoquei, Laura Piñol, i el representant de la Federació Catalana de Patinatge de la província de Tarragona, Benedicte Piqué.

La presentació ha començat amb la intervenció de la regidora d'esports, Natàlia Pleguezuelos, mostrant-se orgullosa de gaudir d'un nou esdeveniment esportiu, posant en valor que sigui, a més, femení. «A Cambrils continuem apostant per l'esport femení i aquests tornejos ho demostren, per a mi és un orgull presentar aquests campionats i estic segura de que gaudirem d'hoquei de gran qualitat durant aquest cap de setmana», explicava. 

El president del Cambrils Club d'Hoquei, Jordi Fernàndez s'ha mostrat agraït per l'estreta col·laboració entre el club, l'ajuntament, i la Federació Catalana, afirmant que poc a poc estem recuperant la normalitat i el fet de tornar a realitzar aquest campionat femení després de dos anys així ho demostra. En aquest sentit, el propi president ha volgut remarcar els esforços que estan duent a terme tant per impulsar els equips femenins al club com per promoure l'hoquei patins a les escoles. «Al club només comptem amb un únic equip íntegrament femení i es tracta del fem13. Des del club estem treballant per tenir més equips, però costa per diversos factors, com que l'hoquei és un esport minoritari i hi ha altres esports com el futbol o el bàsquet que atreuen més a les noies, per això estem col·laborant amb les escoles per impulsar l'hoquei patins als centres», afirmava. 

El torneig 

El II Campionat de Catalunya Fem17 reunirà els dotze millors equips catalans al Palau Municipal d'Esports de Cambrils entre el 13 i 15 de maig i es dividiran en dos grups que disputaran durant tota la jornada del divendres els primers partits de la competició. Hi haurà equips històrics com el Manlleu, el Sant Cugat o el Mataró. Entre els equips participants no n'hi ha cap de la província de Tarragona, sens dubte una tasca pendent per l'hoquei de la zona. «El fet que no hi hagi cap representant de la província és degut al gran nivell dels equips de Barcelona. Des de la federació, sens dubte, és una tasca pendent, i estem treballant amb els club d'aquí per potenciar-los», ha explicat Benedicte Piqué, representant de la Federació Catalana de Patinatge. 

Seran un total de dos caps de setmana plens d'hoquei patins, ja que a més de disputar-se el Campionat de Catalunya Fem17 durant aquest cap de setmana, també es disputarà el Campionat de Catalunya de Seleccions Territorials Fem15 durant el dissabte 21 de maig, també a Cambrils. 

Comenta aquest article