Societat

Escoltes

La Fira de Xauxa de l’AEiG Gent de Mar omple de cucanyes i música el parc del Pescador

La recuperació de l’esdeveniment organitzat per l’entitat cambrilenca va comptar amb una gran participació de famílies

Per Maria Vidal

Imatge de les cucanyes que es van organitzar a la Fira de Xauxa, el passat dissabte a la tarda
Imatge de les cucanyes que es van organitzar a la Fira de Xauxa, el passat dissabte a la tarda | Berta Ruiz

Les cucanyes i el vespre de música de la Fira de Xauxa van aplegar una gran quantitat de persones al parc del Pescador el passat dissabte 7 de maig. Aquest esdeveniment anava a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar, per tal de recuperar aquest acte que històricament havia organitzat l’entitat i celebrar alhora els seus 45 anys de trajectòria, complerts l’any 2021.

En primer lloc, els infants van poder participar en un circuit de múltiples jocs tradicionals a partir de les 18 h, com el llançament de l’espardenya, el quatre en ratlla gegant, la cursa d’aigua amb esponges o el tira-llaunes. Altres posaven a prova la seva punteria, agilitat i equilibri, com el tira-llaunes o l’esquí de fons. En total, hi havia fins a 12 cucanyes per les quals els infants podien passar, havent adquirit prèviament la butlleta per participar-hi. D’aquesta manera, en cadascun dels jocs se’ls marcava que havien superat la prova, i l’objectiu era vèncer-les totes.

Sorteig entre els participants a les cucanyes i bingo

L’organització de les cucanyes, situades al passeig central del parc del Pescador, va omplir el recinte de famílies, tant d’aquelles que ja formen part de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar com d’altres que es trobaven en aquell moment al parc i també van voler participar-hi. Quan va finalitzar l’estona dels jocs, una mica més tard de les 20 h, es va realitzar un sorteig entre tots els infants que tenien la butlleta completada. A continuació es va dur a terme un bingo que també va comptar amb molta participació, en el qual es regalava un sopar per dues persones i entrades per un parc aquàtic.

Concert del grup Julivert i punxa-discos per part de PDJD

Més tard, cap a les 21.30 h, va ser el torn de la música. Primer va pujar a l’escenari el grup Julivert, de Torredembarra, el qual va animar el públic amb cançons populars i de taverna conegudes per tothom. Alguns dels temes que van sonar durant el concert del quartet van ser Qualsevol nit pot sortir el sol, Soc de l’oest, L’Estaca,Tokyo dels Catarres o cançons de La Trinca. Moltes d’elles van fer aixecar el públic, majoritàriament format per famílies, de la cadira per ballar i cantar. Altres assistents del parc del Pescador també van aprofitar aquell moment per sopar i fer consumicions a la barra, a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar.

Finalment, va ser el torn dels cambrilencs PDJD, que van debutar en aquest esdeveniment. Des de les 23 h i fins aproximadament les 2.30 h de la matinada, van punxar música coneguda entre els assistents, en gran part jovent cambrilenc. En definitiva, la recuperació de la Fira de Xauxa després d’uns anys sense celebrar-se va tenir una gran afluència de públic que, coneixent o no prèviament la tasca educativa de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar, va poder gaudir d’algunes de les activitats que formen part del dia a dia de l’entitat. Per part de l’Agrupament, la Fira de Xauxa va suposar una oportunitat per visibilitzar-se i, després de la pandèmia, tornar a organitzar un acte obert al municipi.

Comenta aquest article