Cultura

Festes Populars

L'Eixample recupera les festes de barris, aquest mes de juny, després de l'aturada per la pandèmia

El barri de l'Eixample celebrarà les festes al barri en un format reduït de tres dies, del 17 al 19 de juny

Per Jason Wells

Cantada d'havaneres a la darrera edició de les festes al Barri de l'eixample, el juny de l'any 2019
Cantada d'havaneres a la darrera edició de les festes al Barri de l'eixample, el juny de l'any 2019 | Berta Ruiz

Les festes del barri de l'Eixample ja tenen data oficial i seran els dies 17, 18 i 19 de juny. Així ho han confirmat membres de l'Associació de Veïns del barri de l'Estació a revistacambrils.cat. Les festes, que tornaran després de dos anys sense celebrar-se per causa de la covid-19, es presentaran en un format més reduït tot i que mantindrà els actes més emblemàtics.

La primera novetat serà la durada, que passarà de cinc dies a tres. Segons explica Isabel Gené, membre de l'Associació de Veïns del barri de l'Estació, el principal motiu de la reducció de dies de celebració és que hi haurà un nombre menor d'actes. «Aquest any hi haurà menys festa perquè també hi haurà menys actes. La Marxa Cicloturista, per exemple, que sempre aplegava molta gent, aquest any ja s'ha celebrat en un altre context. Tot plegat ha fet que haguem reduït els dies». Tot i així, Isabel i tots els membres de l'associació es mostren amb moltes ganes de celebrar les festes del barri, ja que després de dos anys aturats, el principal objectiu és gaudir i disfrutar d'unes festes que tenen més de 40 anys d'història.

De moment, podem avançar alguns actes que es realitzaran. Divendres 17 de juny a la tarda-nit es realitzarà el pregó d'inici de les festes, hi haurà espectacle dirigit al jovent i es farà un monòleg. Dissabte 18 de juny; elecció de pubilles, vermut a la rambla, animació infantil, camí de la cervesa i la Nit del ball. I per últim, el diumenge 19 de juny, es farà l'esmorzar amb coca i xocolata, ballada de Sardanes, torneig d'escacs i una cantada d'Havaneres amb rom cremat, entre altres actes.

42a edició de festes al barri de l'Eixample

La suspensió de les festes del Barri de l'Eixample a causa de la pandèmia, els anys 2020 i 2021, va trencar una trajectòria de 41 anys de festes celebrades de manera ininterrompuda al Barri. Les festes es van iniciar l'any 1979 i sota aquest nom i reproduint l'esquema inicial es van celebrar durant 33 anys consecutius, de l'any 1979 al 2011, organitzades per la Comissió de Festes del Barri de l'Eixample. L'any 2012 se'n va fer càrrec l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació que va mantenir l'esperit festiu però amb un format més reduït. Això va durar sis edicions més fins que l'any 2018 es va recuperar la comissió de festes dins l'Associació de Veïns del Barri de l'Estació.

Comenta aquest article