Informació general

Atenció social

El Consell Comarcal del Baix Camp gestiona el transport i el menjador de més d'un centenar d'infants i joves migrats per la guerra d'Ucraïna

Ara per ara, s’han gestionat els expedients de transport de 14 alumnes i el menjador de 109

Per Redacció

El Consell Comarcal ha gestionat els expedients de transport de 14 alumnes i el menjador de 109
El Consell Comarcal ha gestionat els expedients de transport de 14 alumnes i el menjador de 109 | Cedida (Consell Comarcal del Baix Camp)

L’àrea d’Ensenyament del Consell Comarcal ha coordinat la gratuïtat del transport i el menjador de més d’un centenar d’infants i joves, en el procés d’escolarització d’urgència fruit de la fugida del context bèl·lic que pateix Ucraïna. Els centres educatius del Baix Camp, ara com ara, han gestionat el transport de 14 persones migrades i el menjador de 109 en diferents municipis de la comarca com: Cambrils, Castellvell, Duesaigües, l’Hospitalet de l’Infant, la Selva del Camp, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp, Prades, Riudoms i Reus.

En tot moment, el Consell Comarcal segueix la Directiva del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya en què insta a totes les administracions públiques a atendre i acompanyar als joves nouvinguts, i a les seves famílies, en el procés d’escolarització d’urgència fruit de la fugida del context bèl·lic que pateix Ucraïna. Com també la promoció d’una acció integrada i complementària dels diferents agents implicats en el procés, per donar-hi la màxima coherència i contribuir així a oferir la millor resposta possible a les situacions de dol, cansament i incertesa que pateixen els infants i les seves famílies migrades.

L’activació de la Directiva té una vigència d’un any i es podrà renovar per períodes de sis mesos fins a complir un any més. No obstant això, pot aturar-se en el moment que es permeti un retorn segur a Ucraïna.

Comenta aquest article