Informació general

Gastronomia

Cambrils es reivindica com a capital gastronòmica de la Costa Daurada en la presentació de les jornades del Romesco

Les jornades del Romesco es faran del 6 al 22 de maig i enguany recuperen el concurs de mestres romescaires

Per Lluís Rovira i Barenys

Foto de grup amb restauranters, autoritats i patrocinadors de les lornades del Romesco
Foto de grup amb restauranters, autoritats i patrocinadors de les lornades del Romesco | Lluís Rovira i Barenys

Les instal·lacions de la Confraria de Pescadors van acollir, ahir al matí i sota un temps plujós, la presentació de les novenes Jornades Gastronòmiques del Romesco que enguany se celebraran del 6 al 22 de maig i a la que s'hi han aplegat un total de 18 restaurants. Però una de les novetats d'enguany és que es recupera el tradicional concurs de mestres romescaires, creat el 1969, per reconèixer i atorgar el títol al o la xef que faci la recepta de romesco més autèntica i saborosa. Aquest concurs es portarà a terme el diumenge 15 de maig de 10 a 14 hores a la zona on es reparen les arts de pesca per remendar, a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors. En acabar el concurs, les cassoles se subhastaran entre les persones assistents i la recaptació és destinarà a l'associació Policia Local Pels Valents en benefici del Pediàtric Càncer Center de Sant Joan de Déu.   

La cloenda de la campanya gastronòmica dedicada al romesco serà una musclada enromescada de la mà dels pescadors que es portarà a terme el diumenge 22 de maig de les 12h a les 14 hores a la mateixa zona de les arts de pesca. Aquesta jornada inclourà un tast de vermuts a càrrec dels Premis Vinari. Així doncs, es podran degustar vermuts que competeixen al concurs dels millors vermuts catalans de l'any, en les categories de vermuts blancs, negres, reserva i innovadors. Alhora, les persones participants podran  posar nota als diferents vermuts per sumar en el còmput que definirà el podi de la vuitena edició del certamen. D'altra banda, una altra de les novetats anunciada ahir és el nou programa de l'emissora municipal Ràdio Cambrils que porta per nom "Cambrils, Capital Gastronòmica".

Les jornades estan organitzades pel Patronat Municipal de Turisme de Cambrils amb l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils i de la província. A més, per primer cop compten amb el Patrocini del celler Clos Montblanc (de la DO Conca de Barberà). Es tracta d'uns vins de proximitat que oferiran una experiència gastronòmica complerta i de primera qualitat. Tarraco Sea-Food, Confraria de Pescadors i Makro també col·laboren en la campanya.  

La capitalitat gastronòmica de la Costa Daurada

En el decurs de la presentació de les jornades del Romescu, tant l'alcalde, Oliver Klein, com el president de l'Associació d'Hostaleria de Cambrils, Xavier Martí, van posar èmfasi en destacar el paper de Cambrils com a capital gastronòmica de la Costa Daurada i com un referent gastronòmic a tot Catalunya. L'alcalde ha destacat elements com la matèria primera, la tradició, la història, els reconeixements i la capitalitat, "ho tenim tot i a partir d'ara ho repetirem ben fort. Xavier Martí es va expressar en el mateix sentit i va dir que hi ha una història al darrera que és la que avala aquesta capitalitat gastronòmica de Cambrils. Pel que fa als restaurants participants a les jornades del Romesco, Martí va dir que n'hi ha de tot tipus, des de cuina clàssica a cuina d'autor.

L’Apunt

Els restaurants participants
Els restaurants participants a les 9es Jornades del Romesco són Can Solé, L'Original Experiències Gastronòmiques, Bec d'Or, Taberna Lekeitio Cambrils, Cal Tendre, Lisu, Les Barques, La Palmera de la Llosa, Rincón de Diego, Macarrilla, El Pòsit de Cambrils, Llop de Mar, El Cap, Les Fonts, La Confraria del port, Club Nàutic, El Xiringuito del Mar, Dall Italiano.

Comenta aquest article