Informació general

Infraestructures

Cambrils En Comú: «Reclamem a l'Ajuntament que exigeixi a la Generalitat la connexió del TramCamp amb l'estació de tren»

Segons la formació, "es pot decidir la no redacció del Projecte constructiu del tram fins a l’estació de Cambrils Nord"

Per Redacció

Traçat per on hauria de passar el TramCamp
Traçat per on hauria de passar el TramCamp | Cedida (Cambrils En Comú)

Cambrils En Comú demana a l’Ajuntament de Cambrils que sol·liciti a la Generalitat la connexió de la futura estació del Tramcamp –a tocar de la Riera d’Alforja– amb l’estació d’Adif de Cambrils". Segons un comunicat de la formació, "el passat 29 d’abril, el secretari d'Infraestructures del Departament de Territori de la Generalitat, Isidre Gavín, ha assegurat que les primeres licitacions dels treballs del nou tren-tramvia del Camp de Tarragona es faran aquest mateix any. Concretament, el primer paquet d'obres i la compra dels combois. Gavín també ha manifestat que en aquests moments s’està finalitzant el projecte del tren-tramvia que implica tirarà endavant i que ja no s’aturarà".

Des de Cambrils En Comú valoren que, "després de molts de debats i d’indecisions sembla que el TramCamp serà una realitat i aquesta bona notícia hauria d’iniciar un debat ciutadà i polític per a conèixer els detalls de primera mà i a partir d’aquí recollir propostes sobre com volem que sigui, per tal que suposi els màxims avantatges i millores per la ciutadania".

"Es pot decidir la no redacció del Projecte constructiu del tram fins a l’estació de “Cambrils Nord”

Malgrat aquest anunci, des de Cambrils En Comú manifesten que, "no tot són bones notícies per a Cambrils. Si mirem què diu la licitació del projecte constructiu del TramCamp, veurem que els 14,60 km de traçat comencen a l’estació de trens de Vila-seca i van fins a l’estació de trens de Cambrils. Però hi ha aquesta precisió: una vegada redactat i lliurat el Projecte bàsic del Nou Tramvia del Camp de Tarragona dels FGC, el ramal fins a l’estació de “Cambrils Nord”,  es pot decidir la no redacció del  Projecte constructiu del tram fins a l’estació de “Cambrils Nord”. Això voldria dir que el tramvia podria arribar fins la riera d’Alforja sense creuar-la i per tant no arribar fins l’actual estació ADIF. Tot i l’absurd de prendre una decisió d’aquestes característiques, sembla que l’actual govern municipal té la intenció de demanar-ho, truncant el traçat i no permetent la connexió amb l’estació. Les raons es desconeixen però seria bo que es fessin públiques donada la transcendència de la decisió".

"Potser ens trobaríem amb l’absurd que des de Cambrils sigui millor anar a Vila-seca a agafar el tren"

El comunicat de la formació segueix dient que, "si el TramCamp no arriba a l’estació, moltes persones continuaran tenint problemes per anar a agafar el tren, en especial les que no tenen cotxe, amb les greus molèsties que això suposa. Potser ens trobaríem amb l’absurd que des de Cambrils sigui millor anar a Vila-seca a agafar el tren, amb la consegüent pèrdua de viatgers per a Cambrils. I els turistes? Doncs els sortiria més a compte no baixar a Cambrils sinó a Vila-seca, amb unes possibles repercussions a hores d’ara difícils d’avaluar però sens dubte molt negatives pel turisme que ve a Cambrils. Per això, cal aturar aquesta possibilitat de greus conseqüències per a Cambrils".

Segons en Cambrils En Comú: "fa un any sentíem que la proposta d’Eix Cívic s’havia fet de manera independent als estudis de TramCamp, una afirmació que deixava entreveure divergències de concepció ara ratificades amb el projecte constructiu. No podem acceptar que el TramCamp no arribi a l’estació. Hem de treballar perquè es tregui el màxim profit d’aquest tramvia tant pels que vivim a Cambrils com pels turistes que ens visiten. El govern ha de donar explicacions i si cal modificar plantejaments. Per aquest motiu, reclamem a l’Ajuntament de Cambrils que exigeixi a la Generalitat de Catalunya la connexió del TrampCamp amb l’estació d’Adif de Cambrils per guanyar connectivitat".