Cultura

Llengua

El Servei Local de Català es dona a conèixer en establiments de restauració locals

La fita és visitar una cinquantena d’establiments de la zona del port

Per Redacció

El Servei Local de Català de Cambrils (SLC) començarà, aquest mes de maig, a visitar alguns establiments locals de restauració
El Servei Local de Català de Cambrils (SLC) començarà, aquest mes de maig, a visitar alguns establiments locals de restauració | Cedida

El Servei Local de Català de Cambrils (SLC) començarà, aquest mes de maig, a visitar alguns establiments locals de restauració per donar a conèixer els serveis que ofereix a aquest sector econòmic clau. En aquestes visites es difondran tant els cursos de català que ofereix el Consorci per a la Normalització Lingüística des del Servei Local de Català a la població en general com el servei de revisió de textos. Aquest servei és gratuït per a empreses de 10 o menys treballadors i pretén garantir que els restaurants tinguin en català i en un català de qualitat les cartes, els menús i qualsevol altre element informatiu.

A més, si els establiments que es visitin estan en disposició d’atendre la clientela en català, podran adherir-se al programa Voluntariat per la llengua per donar l’oportunitat de parlar en català a les persones que l’estan aprenent. A Cambrils hi ha ja una trentena d’establiments de tot tipus que s’han compromès a atendre en català els clients que s'hi adrecen en aquesta llengua i a no deixar de fer-ho tot i que la persona encara no el parli prou bé.

La fita és visitar una cinquantena d’establiments de la zona del port des d’ara i fins a l’estiu. A més, les visites permetran fer una radiografia de l’ús del català en aquest sector, tant pel que fa a la retolació com a l’atenció al públic.