Cultura

Dansa

El parc del Pinaret es torna a omplir de ballarins i ballarines en el Dia Internacional de la Dansa (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Ahir a la tarda, després de dos anys d'aturada forçosa per la pandèmia, es va poder tornar a celebrar el Dia Internacional de la Dansa amb la participació de quatre centres cambrilencs

Per Berta Ruiz

Un moment de la coreografia final conjunta protagonitzada per tots els alumnes participants
Un moment de la coreografia final conjunta protagonitzada per tots els alumnes participants | Berta Ruiz

Ahir, després de dos anys d'aturada forçosa per la pandèmia, es va poder tornar a celebrar el Dia Internacional de la Dansa, organitzat pel departament de Cultura de l'Ajuntament. Com sempre, la commemoració d'aquesta data es va viure al parc del Pinaret que, com en d'altres ocasions, presentava un nombrós públic molt familiar que omplia les grades. La representació artística dels diferents estils de dansa va anar a càrrec de quatre centres cambrilencs: el Centre Artístic Cambrils, l’Estudi Giselle, l’Escola Crea’t i l’Associació Vital Esport. Els alumnes i les alumnes dels centres de dansa van presentar en públic algunes de les coreografies que han treballat a classe, des de ballet clàssic, jazz, flamenc o balls més moderns i actuals. 

A l'inici de l'acte també es va fer la lectura del manifest commemoratiu que, aquest any, ha estat escrit el ballarí Toni Jodar i Beatriu Daniel, gestora i productora de dansa. Per arrodonir la tarda de música i dansa, tots els alumnes es van unir en una coreografia conjunta que havien preparat per a l'ocasió. D'altra banda, un any més, l’esdeveniment va comptar amb la col·laboració de l’artista David Callau que va cedir gratuïtament una obra que protagonitza el cartell d’aquesta edició del DID’22, amb un caràcter inclusiu com la dansa. 

 

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades