Informació general

Medi ambient

Es realitzaran cinc activitats de neteja de residus a Cambrils amb motiu de l'acció global Let's Clean Europe

El col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, l'escola Guillem Fortuny, i els instituts Domènech i Montaner i Josep Tapirò de Reus seran els encarregats de realitzar activitats de neteja per diferents racons de la vila durant el 6 i 8 de maig

Per Redacció

Imatge d'arxiu de voluntaris netejant la platja de la Llosa, el febrer de 2020
Imatge d'arxiu de voluntaris netejant la platja de la Llosa, el febrer de 2020 | Berta Ruiz

La Let’s Clean Up Europe (LCUE) és una acció global per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i, alhora, promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats als boscos, platges i marges de rius. Un dels seus punts forts és que permet que la ciutadania s’impliqui en la cura del medi ambient en entorns naturals molt pròxims al lloc on viuen, impactant positivament sobre els espais naturals dels que gaudeixen en el seu dia a dia.

Enguany, a Catalunya, durant la Let’s Clean Up Europe, s’organitzaran més de 630 activitats de neteja al medi natural, repartides per unes 40 comarques de tot el territori català. Aquestes accions les organitzen un total de 529 entitats que volen aconseguir la implicació voluntària del major nombre de persones possible.

A Cambrils es realitzaran cinc activitats 

La LCUE és una acció comuna a tot Europa i  tindrà lloc del 6 al 8 de maig. Per tal de formar part de la iniciativa, tothom qui ho vulgui pot apuntar-se a qualsevol de les activitats que s’ofereixen. Aquest 2022 s’assoleixen xifres rècord de participació a nivell d’inscripció, evidenciant la importància que té per la població la problemàtica dels residus i l’impacte en el medi natural.

La nostra ciutat també participarà en aquesta iniciativa i ho farà mitjançant cinc accions de diferents centres educatius. El Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer realitzarà tres activitats, la primera anomenada 'Ploggin', que netejarà diversos punts de la ciutat que encara s'han de concretar, un altra altra que rep el nom de 'Clean up Barranc', que netejarà el barranc de la Verge del Camí, i una tercera que s'encarregarà de netejar la Riera de l'Alforja. L'Escola Guillem Fortuny també durà a terme una activitat, que consistirà en la neteja pels voltants de l'escola. Per últim, l'Institut Domènech i Montaner i l'Institut Josep Tapirò de Reus realitzaran la 'I Jornada Antiplàstic' a la Llosa, que s'encarregarà de netejar tant la platja de la Llosa com la platja de l'Ardiaca. Per a totes aquestes activitats, se'ls recomana als alumnes que portin calçat còmode, roba esportiva i gorres.

 

 

Comenta aquest article