Cultura

Cinema

L'equip «Alcarràs» presentarà la pel·lícula, aquest dissabte, al cinema Rambla de l'Art gràcies a la tecnologia streaming

L’acte es retransmetrà en directe des del Cinema Truffut de Girona

Per Redacció

Cartell de la pel·lícula «Alcarràs»
Cartell de la pel·lícula «Alcarràs» | Cedida

El Cinema Rambla de l'Art projectarà, aquest dissabte 30 d'abril a les 21 hores, la pel·lícula «Alcarràs». El passi d'Alcarràs comptarà, a més, amb una presentació i col·loqui –gràcies a la tecnologia streaming– a càrrec de la directora de la pel·lícula, Carla Simón, l’actriu Berta Pipó, el compositor Gerard Pipó, el productor Tono Folguera i la productora Ariadna Dot. L’acte es retransmetrà en directe des del Cinema Truffut de Girona. Alcarràs, la darrera pel·lícula de la directora d'Estiu 1993, s'estrena als cinemes el divendres 29 d'abril i ja ve amb expectació després de guanyar l'Òs d'Or al Festival de Berlín.

La pel·lícula està basada en l'entorn familiar de la directora. Aquesta vegada ens transporta a Alcarràs, Lleida, on la seva família hi cultiva presseguers. Aquest context la va impulsar a crear la història de la família Solé, que després de tres generacions es veu obligada a fer la seva última collita. La directora va escollir treballar amb actors no professionals procedents dels voltants d'Alcarràs i habituats a treballar la terra per tal d'aconseguir que fos més real. El film ens presenta una família d'agricultors en risc d'extinció a causa de la decadència de l'agricultura tradicional i la generacional. 

L'acte es podrà seguir via streaming

El dissabte 30 d'abril espectadors d'arreu del país en podran conèixer més detalls de la mà del mateix equip de la pel·lícula gràcies a l'aplicació de les noves tecnologies en línia a les sales de cinema.

Aquest directe es podrà fer gràcies a un innovador sistema de reproducció en streaming que ja opera en alguns cinemes del país i permet la programació col·laborativa entre diferents sales de cinema, així com, l'opció que els espectadors puguin assistir a esdeveniments únics com ara cinefòrums o presentacions de pel·lícules. Es tracta d'un sistema més eficient i ecològic, ja que els cinemes no necessiten tenir còpia física de les pel·lícules. Aquestes es troben en un servidor en línia que pot abastir de continguts a tots els cinemes que estan a la xarxa, evitant, per tant, despeses d'energia, espai i temps.

Tot parteix d'una iniciativa liderada pel cinema CineBaix de Sant Feliu de Llobregat anomenada "Tecnologia streaming als cinemes" que proposa introduir el sistema de reproducció streaming, fins ara usat únicament per les plataformes de Video On Demand. El projecte va ser seleccionat per Europa Cinemas per participar en el seu programa d'ajuts "Collaborate to Innovate", finançat per Europa Creative MEDIA. Juntament amb Cinebaix formen part d'aquest projecte el cinema Dúplex de Ferrol, el cinema Truffaut de Girona, el cinema Zumzeig de Barcelona, el cinema CineCiutat de Palma de Mallorca i el cinema Rambla de l'Art de Cambrils.

Aquests cinemes formen part de la xarxa de cinemes independents PROMIO, creada l'any 2020 i presentada al Festival de Sevilla. Aquesta associació de cinemes té l'objectiu de defensar la diversificació cinematogràfica, ajudar a millorar el sector, fomentar la versió original i/o subtitulada; potenciar l'alfabetització audiovisual; impulsar mesures d'estímul econòmic; defensar l'experiència cinematogràfica en sala alhora que enfortir la relació amb els altres sectors de la creació i la indústria; promoure la innovació en els models de negoci, la tecnologia i continguts i la defensa de la sostenibilitat mediambiental aplicada a les sales de cinema».

En un futur molt proper hi ha previstes diverses col·laboracions entre cinemes utilitzant la tecnologia streaming amb la finalitat que les propostes d’aquesta xarxa de cinemes independents puguin ser compatides i arribar així a un major nombre de públic.

 

Comenta aquest article