Esports

Ciclisme

La 39a edició de la Festa de la Bicicleta es desvincula de les festes del Barri de l'Eixample i se celebrarà aquest proper diumenge

Per primer cop, la sortida cicloturista es desvincula de les Festes del Barri de l'Eixample i ho farà en el marc del Cambribike

Per Redacció, Jason Wells

Imatge de la Marxa Cicloturista de les festes del barri de l'Eixample, el juny de 2019
Imatge de la Marxa Cicloturista de les festes del barri de l'Eixample, el juny de 2019 | Lluís Rovira i Barenys

Aquest diumenge 1 de maig torna la Marxa Cicloturista després de dos anys d'absència; una pedalada popular no competitiva que recorrerà els carrers de Cambrils a partir de les 10:30 hores i que està adreçada a un públic familiar. La cursa tindrà un recorregut de 9km i serà controlada tant per voluntaris com per la Policia Local. Tots els participants hauran de portar el casc obligatòriament i els menors d’edat hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta que se’n responsabilitzarà. Totes les persones que ho desitgin podran participar i tindran temps fins el mateix diumenge per poder inscriure’s.

La bicicletada es desvincula de les festes al Barri de l’Eixample

La novetat principal d’aquesta edició és que la Marxa Cicloturista es desvincula de les festes el Barri de l’Eixample i passa de celebrar-se al juny a fer-ho aquest proper 1 de maig. Segons ha explicat Quico Domingo, president de la Penya Cicloturista de Cambrils, entitat organitzadora de la cursa, el motiu principal de que la 39a edició de la Festa de la Bicicleta formi part de les activitats del Cambribike i no de les festes del Barri de l’Eixample és degut a les facilitats que els hi proporcionava el Patronat de Turisme de Cambrils i l'Ajuntament, provocant que els organitzadors es decantessin per formar part del Cambribike.

Novetats al recorregut

A més, un altra novetat respectes anys passats serà el recorregut. Començarà i finalitzarà al Parc del Pinaret i passarà, per primer cop, pel carrer Major fins arribar al carrer Cardenal Vidal i Barraquer fins la plaça de Marianao i el Carrer Sant Plàcid, a partir d'allà, els ciclistes seguiran pel passeig la Salle fins arribar a l'avinguda del Baix Camp. Continuaran baixant per l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer fins arribar a l'antiga estació de tren i continuaran pel Carrer Verge de Montserrat on tornaran cap el passeig la Salle fins el passeig de les Palmeres. Des d'allí es recorrerà la façana del Port i l'avinguda de la Diputació fins el camí del Corralet -al costat de l'hotel Voramar- i, en aquesta edició, no arribarà a Vilafortuny. Des del camí del Corralet s'anirà fins el Vial del Cavet fins retornar novament a Cambrils, pujar per l'avinguda d'Adelaida i retornar al Parc del Pinaret, completant un total de 9 quilòmetres de recorregut.

En acabar, tots els participants rebran avituallament proporcionat pels patrocinadors i obsequis. Actualment hi ha prop de 150 participants però des de l'organització esperen arribar fins el 250.

 

Comenta aquest article