Societat

Talent cambrilenc

Javi Torrente Barbers, nominada com a millor barberia d'Espanya en la 7a edició dels Premis de la Barberia Espanyola

La barberia cambrilenca serà una de les sis barberies que competiran el proper diumenge 7 de maig a Barcelona pel guardó com a millor barberia d'Espanya

Per Jason Wells

L'equip de Javi Torrente Barbers, d'esquerra a dreta: Javi, Erik i Adrián
L'equip de Javi Torrente Barbers, d'esquerra a dreta: Javi, Erik i Adrián | Jason Wells

La barberia cambrilenca Javi Torrente Barbers ha estat nominada per la final a millor barberia d’Espanya, un guardó organitzat per BarberiasconEncanto que celebrarà la seva setena edició el proper 7 de maig a l’espai Artero, Barcelona. Els cambrilencs s’enfrontaran a cinc barberies per emportar-se el premi, entre les quals es troben la Barberia Avilés de Barcelona, Lord & Barbers de Elx, Malditos Bastardos de Madrid, Perruqueria J Vázquez de La Corunya, i Skills Barber Shop de Mataró. 

Per a la selecció els participants van haver de presentar un dossier il·lustratiu en format PDF que mostrés la seva trajectòria professional, ressaltant sobre tot aquelles actuacions dutes a terme durant l'any 2021 que els facin mereixedors del reconeixement, a més d'haver aportar un vídeo descriptiu del saló. Un jurat de luxe, compost per Julia González, directora de certàmens i fires de moda; Gonzalo Fuster Fabra, advocat i consultor professional; Juan Muñoz, responsable Revista Barberías; Álex Artero, coCEO de Artero, així com David Rodelas, gran professional del sector, seran els encarregats d'escollir els guanyadors d’aquesta edició, que compta amb diferents categories: millor barber; millor barber revelació; millor col·lecció masculina; millor barberia d’Amèrica Llatina; millor escola de barberia de l’any; producte innovador de l’any, i per últim, millor barberia.

«Sense el meu equip seria impossible aquesta nominació»

Avui hem parlat amb Javi Torrente, el qual es va mostrar molt orgullós per aquesta nominació i ens comenta que "és el treball de tota una vida en l'ofici i que sense el seu gran equip darrere seria impossible participar-hi". També ens explica que tot i haver-se presentat aquest any, ell tenia pensat fer-ho molt abans, però per causes de la pandèmia de la covid-19 i els requisits del jurat, li va ser impossible. «Des de Javi Torrente Barbers volíem participar des de fa temps en els Premis de la Barberia Espanyola, però des de l'organització demanaven un mínim de 3 anys d'antiguitat del local, i nosaltres precisament aquest any complim els tres. Si a tot allò li sumes la pandèmia del coronavirus, se'ns ha fet molt difícil poder participar», explica.

Precisament relacionat amb la pandèmia, Javi s'alegra que la situació vagi minvant i sigui cada cop més estable, ja que un dels sectors que més s'ha vist afectat per la situació sanitària va ser el sector de la perruqueria. «Es va notant poc a poc que la situació va millorant i això ens fa molt feliços. Ho veiem sobre tot en l'ús de mascaretes, ja que estem percebent un augment considerable de clients que s'apropen a les nostres instal·lacions a arreglar-se la barba», comenta.

I la categoria a 'millor barber'?

Quan li preguntem a Javi perquè no es va presentar a la categoria de 'millor barber', es va mostrar molt humil comentant-nos que encara no s'atreveix pels grans professionals del sector que hi ha, sap que una bona barberia és el fruit d'una gran connexió tant entre els propis treballadors com els clients i per això ha considerat que aquesta categoria és la que millor representa els valors de Javi Torrente Barbers. «Només ens hem presentat com a millor barberia perquè considero que la feina que fem diàriament aquí és el fruit d'un gran treball en equip i la relació que tenim amb el client és única. Encara no m'atreveixo a presentar-me en la categoria de 'millor barber' perquè considero que hi ha grans professionals en el sector».

Per últim, des del més profund orgull que és per a la seva barberia estar nominada entre les sis millors d'Espanya, espera que aquest segell distintiu serveixi per inspirar als futurs professionals del sector a seguir innovant i aprenent. «Cada dia intento aprendre, observant el que fan els altres professionals del sector i intento seguir millorant cada dia. Porto des de molt jove en l'ofici i espero que aquesta nominació serveixi per inspirar també als meus companys del sector».

Comenta aquest article