Societat

Món digital

Marc Cubells, director executiu de NFT Pro Academy: «Hem d'aprendre a surfejar l'onada dels NFT i no deixar que ens ofegui»

El cambrilenc Marc Cubells presenta el seu nou projecte, 'NFT Pro Academy', el primer curs especialitzat en NFT del món de parla hispana que servirà per conèixer tot el necessari sobre aquests emergents actius digitals

Per Jason Wells

Marc Cubells, CEO de NFT Pro Academy, a la dreta de la imatge
Marc Cubells, CEO de NFT Pro Academy, a la dreta de la imatge | Cedida

El món dels actius digitals està cada vegada més present a la nostra societat i sembla que ha arribat per quedar-se, i és que qui no ha sentit parlar en els últims anys de termes com criptomonedes, Bitcoin, trading o NFT. Moltes empreses, com Port Aventura World, ja accepten pagaments amb Bitcoin als seus hotels i de ben segur que en els propers anys seran moltes més les que se sumaran. La revolució digital i la progressiva evolució de les criptomonedes ha fet que sigui impossible ser un expert en tot l’«ecosistema cripto», sinó que un ha d’especialitzar-se en un en concret, i aquest és el cas de la formació que s’impartirà a NFT Pro Academy, liderada pel cambrilenc Marc Cubells. Hem conversat amb ell perquè ens expliqués les claus del seu projecte i tot el necessari per conèixer una miqueta més sobre aquest món de recursos virtuals que sembla ser que ja és una realitat.

La idea sorgeix a través d'un dels cursos que va estudiar el Marc per aprendre sobre criptomonedes, on va conèixer al seu soci i amic Sergio Campos. Allà van veure que en aquest camp hi havia molts cursos sobre criptomonedes, però cap ni un sobre NFT, va ser llavors quan van veure la oportunitat i van decidir crear la seva empresa, convertint-se en la primera acadèmia de parla hispana sobre NFT al món. La seva passió per aquest món sorgeix a l'any 2017, però va ser a l'any 2020, en plena pandèmia, quan coneix els NFT i decideix aprendre sobre ells, tot de forma autodidacta. «Avui dia tot ho tens a Internet, però depÈn de cadascú saber dedicar temps, filtrar informació i sobre tot, tenir ganes d'aprendre», comenta.

Què és un NFT?

L'acadèmia, com hem dit, s'especialitzarà en NFT's (tokens no fungibles), que en paraules del propi Marc, serien com "un bé immoble digital" que no es pot dividir: «Un bitllet de 5 euros es pot dividir en cinc monedes d'euro, això es fungible; un NFT no es pot partir. SerIa semblant a un bé immoble que no es pot dividir i que és exclusiu de l'usuari, perquè queda registrat a la 'blockchain', una tecnologia segura i descentralitzada que guarda el registre de les transaccions. Quan tu envies una carta a algú, tu no et quedes una còpia, sinó que aquesta ha marxat, en canvi, si tu envies un correu electrònic, tant tú com el receptor teniu la còpia. Un NFT seria com una carta».

Funcions dels NFT

Però, per a que serveixen els NFT? Marc ens explica que al principi van sorgir com un actiu d'especulació i d'imatge exclusiva, però que amb el temps ha anat variant la seva utilitat. «Els NFT van començar com especulació, però avui dia tenen diverses utilitats i serveixen com a 'clau d'accés' a diverses experiències com conèixer gent, repartir beneficis entre empreses que es creuen a través de la comunitat; hi ha NFT en tots els sectors: música, art, esports, bens immobles... Tot a través de la 'blockchain' que registra tots els moviments», explica.

NFT Pro Academy

La seva formació serà la primera especialitzada en NFT del món i servirà per a totes aquelles persones que s'hagin endinsat en el món de les criptomonedes i vulguin donar un pas endavant, a més, serà la primera acadèmia que serà tant en anglès com en castellà donat el gran volum de persones de l'Amèrica del Sud dins d'aquest cercle. «Si que hi ha cursos de NFT, però som molt bàsics i només parlen de compra-venta i especulació, nosaltres volem anar més enllà», afirma. Tant Marc com el seu equip saben que els NFT estan en auge i van voler avançar-se als moviments de la competència i treure el seu curs. «Coneixem molta gent que està començant a realitzar projectes sobre els NFT i hem volgut avançar-nos a ells», comenta.

La formació d'aquest joves emprenedors comptarà amb diverses edicions, limitades a 100 persones cadascuna per garantir tant el seu bon funcionament com la seva fluïdesa. Aquestes edicions sortiran cada 45 dies i la durada total del curs serà de 90 dies. Entre els aspectes a conèixer destaquen més de 250 classes, directes setmanals per aclarir dubtes, convidats especials, grup de Discord, trucades personals, entre altres sorpreses que Marc no ha volgut revelar. Les inscripcions continuaran obertes fins el proper divendres 29 d'abril i tindran un cost de 899 euros, que es podrà pagar tant en diner físic com en criptomonedes, i admetrà pagaments fraccionats en tres plaços. Tot i que sembla un preu elevat, Cubells ens comenta que l'objectiu principal del curs es 'fer diners' i que segurament amb un bon ús d'aquest els diners retornaran de manera molt senzilla. «La idea és fer un curs pràctic on la gent posi en marxa allò aprés i comenci a fer diners». 

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web: https://academynftpro.com/#

«Hem de veure l'onada dels NFT i aprendre a surfejar-la»

Per últim, en Marc vol fer una crida a la població i explicar-lis que aquest món ha arribat per quedar-se, i que tot i que sembla molt llunyà per alguns, és més present del que ens imaginem: «Aquest món és el futur i de fet, és el present, perquè cada cop veiem més empreses que estan entrant més, com és el cas proper de Port Aventura. Els NFT poden servir com targeta de vinculació a una empresa, per exemple Adidas i Nike han tret sabates vinculades a un NFT. Amb això vull dir que cada cop veurem una major presència de NFT al nostre dia a dia i dels actius digitals en general, provocant que el diner físic tingui cada cop menys valor. Hem de veure l'onada i surfejar-la, no deixar que ens ofegui», concloïa.

Comenta aquest article