Societat

Solidaritat

Un Sant Jordi solidari «Pels Valents» i contra el càncer infantil

Una de les parades més especials del Mercat de Sant Jordi, ahir al Port, va ser la carpa solidària muntada en favor de la campanya "Pels Valents" contra el càncer infantil, amb la col·laboració –un any més– de Jardineria Bordera

Per Berta Ruiz

El responsable de la campanya Cambrils Pels Valents, Sito Cano, amb la xiqueta cambrilenca Carlota
El responsable de la campanya Cambrils Pels Valents, Sito Cano, amb la xiqueta cambrilenca Carlota | Lluís Rovira i Barenys

Una de les parades més especials del Mercat de Sant Jordi, ahir al Port, va ser la carpa solidària muntada en favor de la campanya "Pels Valents" contra el càncer infantil, amb la col·laboració –un any més– de Jardineria Bordera. Durant tot el dia es va organitzar un ampli ventall d'activitats per a la canalla. Fent una aportació de 5 euros –destinada íntegrament a la investigació del càncer infantil–, els xiquets i xiquetes participants van poder fer dibuixos, es van pintar la cara i van poder pujar a una mini excavadora –gràcies a l'empresa cambrilenca Excavacions Cofran 95– i fer-la funcionar. A més, tota la canalla va ser obsequiada amb una gorra dels Valents i un paquet de llaminadures. Per animar la matinal, també es va comptar amb l'actuació dels timbalers Cop de Cap. D'altra banda, una part de la venda de roses solidàries –un euro– també es destinarà a la investigació del càncer infantil i l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

El responsable de la campanya Pels Valents a Cambrils, l'agent de la Policia Local –Sito Cano– comentava a revistacambrils.cat que, "és el tercer any que tot aquest muntatge va a càrrec de Jardineria Bordera, unim forces amb la campanya Cambrils Pels Valents i entre tots muntem aquesta acció solidària per recaptar fons contra el càncer infantil. A més, avui tenim aquí a diversos nens: hi ha la Carlota que és una xiqueta de Cambrils que actualment està fent un tractament de quimioteràpia a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona –i que és la imatge del cartell de la campanya de Sant Jordi–. També tenim a l'Adrián que ja està curat. L'Adrián va tenir leucèmia amb 2 anys –es va curar– i als 6 anys va recaure. Va necessitar un trasplantament de medul·la i al seu donant se'l va trobar a Alemanya; el que passa que ha estat un any i mig aïllat a l'hospital perquè no li pujaven les defenses i la seva recuperació ha estat molt lenta, però actualment ja està a casa, va a l'escola i ja està recuperat. També hi ha un altre nen de Cambrils, el Joel, que també està en tractament".

Sito Cano va voler donar les gràcies en nom de tots els que fan possible la campanya Pels Valents, tant a Jardineria Bordera com a l'empresa Excavacions Cofran 95, que va comprar expressament la petita màquina excavadora per a la canalla per aquest acte.

 

Comenta aquest article