Societat

Solidaritat

L'ONG cambrilenca «El Camí de la Solidaritat» organitza una cursa solidària a favor de la lluita contra el càncer

Entre el 25 d’abril i el 3 de maig, els més de 17.000 universitaris i universitàries que conviuen a Col·legis Majors Universitaris estan convocats a participar en una cursa solidària contra el càncer.

Per Redacció

Cartell de la cursa solidària "Contra el càncer, pren el relleu"
Cartell de la cursa solidària "Contra el càncer, pren el relleu" | Cedida

Més de 17.000 estudiants de Col·legis Majors Universitaris repartits per tota la geografia espanyola sumaran quilòmetres entre el 25 d’abril i el 3 de maig per recaptar fons a favor de la lluita contra el càncer. Serà a través de la primera cursa solidària intercol·legial en remot organitzada per l'ONG cambrilenca «El Camí de la  Solidaritat», i el Consell de Col·legis Majors Universitaris d’Espanya, entitat que acull 120 col·legis majors a Espanya. 

El lema de la cursa, Contra el cáncer, toma el relevo (“Contra el càncer, pren el relleu”), cobrarà vida als carrers de vàries províncies: “quan un col·legi major descansi, un altre  prendrà el relleu”, “quan un col·legial no pugui sumar quilòmetres, els confiarà a un altre company/a”. 10 dies en els quals els joves correran a favor de dues organitzacions centrades en la investigació i prevenció contra el càncer: L’Associació Espanyola  Contra el Càncer (AECC) i el Programa Awasuka, que instal·la cuines sense fum en diverses localitats del Nepal. 

A més, un altre dels objectius de la cursa és crear comunitat no obstant la distància, i  promoure l’esperit col·legial col·lectiu orientat un cop més cap a la solidaritat, una de  les senyes d’identitat dels Col·legis Majors Universitaris, doncs cada any es promouen  més de 570 activitats d’aula social en aquests centres. 

Per això, els col·legials fan un crit a la participació i animen a totes les persones que  també vulguin prendre el relleu contra el càncer a mobilitzar-se: la cursa compta amb  dues modalitats de participació – córrer de 5 a 10 km o caminar de 2 a 5 km --, tot i que  també hi ha la possibilitat de sumar-se mitjançant el dorsal “0”. Les inscripcions ja estan  obertes i poden realitzar-se mitjançant el següent enllaç: https://www.rockthesport.com/es/evento/contra-el-cancer-toma-el-relevo

Comenta aquest article