Societat

Setmana Santa

La professó del Sant Enterrament posa el colofó als retrobats actes del Divendres Sant (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Després de dos anys sense celebracions de la Setmana Santa al carrer per culpa de la pandèmia, ahir la gent es va tornar a aplegar al voltant d’aquest acte litúrgic amb el sentiment de retrobament

Per Lluís Rovira i Barenys

Pas de la professó del Sant Enterrament pel carrer de Sant Plàcid
Pas de la professó del Sant Enterrament pel carrer de Sant Plàcid | Lluís Rovira i Barenys

Els carrers del Barri Antic i de la Parellada van acollir el pas de la professó del Sant Enterrament, ahir a la nit. Després de dos anys sense celebracions de la Setmana Santa al carrer per culpa de la pandèmia, ahir la gent es va tornar a aplegar al voltant d’aquest acte litúrgic amb el sentiment de retrobament d’una activitat força especial i emblemàtica de la Setmana Santa cambrilenca. Les tres confraries, els vuit tabernacles més tots els elements característics d'aquesta particular celebració van recuperar el seu espai en aquesta diada d'ençà el 2019, el darrer any pre-pandèmic.

Enguany s'havia variat el recorregut per tal de deixar de passar pels carrers més estrets del Barri Antic. Per una part s’ha fet per evitar acumulacions en espais més restringits i, també, per millorar el pas dels tabernacles. Segons van comentar els responsables de la Confraria de la Sang a revistacambrils.cat, de cara a l’any vinent ja es valorarà si es retorna a l’anterior recorregut o bé es manté el que es va estrenar ahir.

Així doncs, en una nit de lluna plena i amb un temps força estable, la professó es va posar en marxa a les 21 h des de la plaça de l’Església de Santa Maria i va enfilar el carrer de les Creus fins arribar al capdamunt amb la confluència de l’avinguda del Mil·lenari. Des d’aquí es va anar cap l’avinguda de la Independència que es va recórrer de dalt a baix fins arribar al carrer de la Verge del Camí on es va decantar en direcció a la placeta de Marianao i d’allí cap el carrer de Sant Plàcid. La professó havia de decantar pel carrer dels Immolats del Setge en el seu tram final però en aquest carrer es va trobar un vehicle aparcat que impedia el pas dels tabernacles i es va haver de fer una ruta alternativa arribant al passeig la Salle i entrar pel carrer de l’Hospital fins la plaça de la Vila, sortejant així l’obstacle imprevist.

Finalment, la professó va entrar a la plaça de la Vila on es van concentrar tots els participants que van poder escoltar les paraules de reflexió de la jornada que va pronunciar mossèn Joan M Padrell. Amb el cant del Credo es va tancar l’acte.

Comenta aquest article

Galeries relacionades