Societat

Setmana Santa

Armats i tabernacles s'exhibeixen a la plaça de la Vila dins l'activitat litúrgica del Divendres Sant

De nou, després de dos anys, es va poder veure l'evolució dels Armats i l'exposició dels tabernacles a la plaça de la Vila

Per Lluís Rovira i Barenys

Ela Armats, ahir, a la plaça de la Vila
Ela Armats, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Ela actes litúrgics del Divendres Sant a la tarda es van iniciar a les 17 h, a les parròquies de Santa Maria i de Sant Pere, amb la celebració de la Passió del Senyor. A la parròquia de Santa Maria, un cop acabada aquesta celebració, es va fer la desfilada dels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang, des de la plaça de l'Església fins a la plaça de la Vila. Un cop arribats a la plaça de la Vila, al tabernacle del Sant Sepulcre se li va col·locar la pàssia. Tot seguit va començar la guàrdia d'honor dels Armats i els posteriors relleus.

Al mateix temps, a la plaça  de la Vila van quedar exposats els vuit tabernacles que al vespre van participar a la professó del Sant Enterrament. En una tarda presidida pel bon temps, la gent va poder contemplar els tabernacles de prop i anar veient els successius canvies de guàrdia dels Armats, en una recuperada activitat del Divendres Sant després de dos anys sense fer-se per culpa de la pandèmia.

Comenta aquest article