Cultura

Dansa

La celebració del Dia Internacional de la Dansa, el 29 d'abril, recuperarà el seu format presencial al parc del Pinaret

El festival compta amb la participació del Centre Artístic Cambrils, l’Estudi Giselle, l’Escola Crea’t i l’Associació Vital Esport

Per Redacció

Cartell del Dia Internacional de la Dansa 2022
Cartell del Dia Internacional de la Dansa 2022 | Cedida

El Departament de Cultura de l’Ajuntament, juntament amb el Centre Artístic Cambrils, l’Estudi Giselle, l’Escola Crea’t i l’Associació Vital Esport, ha organitzat novament una Mostra de Dansa al Parc del Pinaret, el proper 29 d’abril a les 18 hores, per commemorar el Dia Internacional de la Dansa. Aquest 2022, el Dia de la Dansa retorna a la presencialitat després que el 2020 la jornada s’hagués de celebrar en versió confinada des de casa a través de les xarxes socials i el 2021 s’enregistrés l’actuació de les diferents escoles sense públic. Així doncs, finalment el proper 29 d’abril la commemoració tornarà a tenir el públic que dona sentit a les arts escèniques. 

Tal com es va establir quan es va crear aquesta Diada, l’objectiu és apropar la dansa al públic en general, aprofitant que l’idioma del cos i del moviment arriba a petits i grans. Una vegada més, l’esdeveniment compta amb la col·laboració de l’artista David Callau que ha cedit gratuïtament una obra que protagonitza el cartell d’aquesta edició del DID’22, que vol ser inclusiu com la dansa. 

L’acte començarà amb la lectura del manifest, que aquest any han escrit el ballarí Toni Jodar i Beatriu Daniel, gestora i productora de dansa. Seguidament, l’alumnat de cada centre o formació interpretarà dues coreografies. Per acabar, es farà l’actuació conjunta final en la qual com ja és tradició hi podran participar familiars, amistats i tothom que vulgui. Les persones que vulguin practicar els passos poden veure la coreografia en aquest enllaç

 

L’Apunt

La data escollida commemora el naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el creador del ballet modern
Des de fa 40 anys el dia 29 d’abril es commemora el Dia Internacional de Dansa a tot el món. L’any 1982 el Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO,  de l’Institut Internacional del Teatre  (ITI/UNESCO), va declarar el dia 29 d’abril com el Dia Internacional de la Dansa. La data escollida commemora el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), considerat el creador del ballet modern.  

Comenta aquest article