Societat

Setmana Santa

Tornen les professons al carrer amb el solemne trasllat de la imatge de Jesús Natzarè (Conté galeria fotogràfica)

Ahir a la nit, es va poder recuperar el tradicional trasllat en professó de la imatge de Jesús Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins a la parròquia de Santa Maria

Per Berta Ruiz

Sortida de la imatge de Jesús Natzarè, ahir al vespre, a la plaça de l'església de Sant Pere
Sortida de la imatge de Jesús Natzarè, ahir al vespre, a la plaça de l'església de Sant Pere | Berta Ruiz

Després de dos anys sense poder celebrar cap professó de Setmana Santa al carrer –els anys 2020 i 2021– per motiu de la pandèmia de la covid-19, ahir a la nit, es va poder recuperar el tradicional trasllat en professó de la imatge de Jesús Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins a la parròquia de Santa Maria. Es tracta d'un acte solemne i respectuós que trasllada el tabernacle d'una parròquia a l'altra perquè quedi custodiat fins aquest proper Divendres Sant, 15 d'abril, per participar a la processó del Sant Enterrament.

L'acte –molt arrelat ja dins dels actes litúrgics de la Setmana Santa a Cambrils– va començar després que la Coral Polifònica de Sant Pere interpretés una pregària feta cant a les portes de l'església de Sant Pere, acompanyada de les paraules de mossèn de l'església de Sant Pere, Joan M. Banús. Tot seguit, la processó va sortir des de la plaça de l'església de Sant Pere. Enguany, donades les obres de remodelació de la rambla de Jaume I, es va haver de modificar el recorregut i la professó va avançar pel carrer de Pau Casals, el carrer de Ramon Llull i l'avinguda dels Països Catalans en direcció a la Vila fins arribar a la plaça de l'església de Santa Maria.

La processó anava encapçalada pels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang seguits de la Congregació de la Puríssima Sang, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors, els mossens d'ambdues parròquies i el tabernacle amb la imatge de Jesús Natzarè dut per membres dels vogadors Vent d'Estrop. Tancava la processó els timbalers i els membres de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle, juntament amb les autoritats locals.

Processó de Divendres Sant

El tabernacle amb la imatge de Jesús Natzarè és un dels vuit tabernacles que prendrà part en la processó de Divendres Sant. El proper divendres 15 d'abril a les 18.30 hores, a la plaça de la Vila, hi haurà l'exposició dels vuit tabernacles que participaran a la processó, amb la desfilada i guàrdia d'honor dels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang. Posteriorment, a partir de les 21 hores, començarà la processó del Sant Enterrament. Enguany, el recorregut serà més curt que el que es venia fent fins ara. Així doncs, la professó sortirà de la plaça de l'Església de Santa Maria i s'enfilarà cap el carrer de les Creus fins a l'avinguda del Mil·lenari i baixarà per l'avinguda de la Independència fins la cruïlla amb el carrer de la Verge del Camí i des d'allí enfilarà els carrers de Jacint Verdaguer, Sant Josep, Sant Plàcid, Immolats del Setge fins l'arribada a la plaça de la Vila, com a punt i final. Enguany, doncs, no es passarà pels carrers de l'interior del Barri Antic.

L’Apunt

Professó de Dimarts Sant des de l'any 2005
Aquesta processó de Dimarts Sant es va fer, per primera vegada, l'any 2000 i es va deixar de fer els quatre anys següents. L'any 2005 es va recuperar i des de llavors s'ha anat fent cada Setmana Santa, excepte les dues darreres que la situació pandèmica no ho va permetre.

Comenta aquest article

Galeries relacionades