Societat

La Fira del Cavall es posa en marxa avui amb normalitat, tot i la baixa a darrera hora d'una quarantena de cavalls

Per Berta Ruiz



Els cavalls arribats a Cambrils ja s'exercitaven, ahir a la tarda, al recinte de la Fira del Cavall
Avui s'inicia la vuitena edició de la Fira del Cavall 2007, amb les primeres proves del Concurs Morfològic.
De fet, durant tot el dia d'ahir ja van començar a arribar els cavalls participants en la fira d'enguany. Una fira que, tot i la recent infecció vírica detectada en una hípica de Llinars del Vallès (Vallès Oriental), continua en marxa amb total normalitat, segons va explicar ahir a Revista Cambrils Diari Digital el director de la Fira del Cavall –Lluís Planas–.

Tot i això, sembla ser que alguns participants s'han donat de baixa, "més que res per por, i no perquè la fira no estigui preparada, ja que tots els boxs s'han desinfectat un per un", afirmava ahir Lluís Planas. A més, s'han extremat les mesures de control, ja que una responsable del Departament d'Agricultura i Acció Rural (DAR) controlava ahir, abans que els cavalls fossin descarregats al recinte firal de Cambrils, que estiguin vacunats en un període comprès entre dues setmanes i sis mesos enrere. En cas que no complissin aquest requisit, els cavalls no podien ser admesos. Cal dir que fins a mitja tarda encara no s'havia hagut de rebutjar la participació de cap cavall.

En aquest sentit, una quarantena de cavalls –la majoria provinents de la demarcació de Barcelona– que hi havien de participar no ho faran. Tot i aquesta lleugera disminució del nombre de cavalls, la fira manté una alta participació, ja que s'hi reuniran uns 200 cavalls.

D'aquesta manera, des de l'organització de la Fira del Cavall de Cambrils s'ha volgut tirar endavant la fira, amb tota la programació prevista, ja que es compta amb el vistiplau del Departament d'Agricultura i Acció Rural (DAR) de la Generalitat de Catalunya. Cal dir també que aquesta infecció vírica es va detectar en la passada Fira del Cavall de Sabadell, que es va fer del 6 al 16 de maig, i que des d'aleshores ençà es van suspendre totes les proves a les diferents hípiques de Catalunya. La Fira del Cavall de Cambrils és, doncs, la primera competició que se celebra després de la detecció de la infecció.

Inici de les proves

Avui, a les 9 hores del matí s'han iniciat les proves del VIII Concurs Morfològic de Cambrils –prova classificable per al campionat d'Espanya– i que es realitzaran durant to el dia. Demà divendres, també es continuaran realitzant aquestes proves matí i tarda. A dos quarts de nou del vespre de demà està previst fer la inauguració oficial de la Fira del Cavall 2007. A continuació es farà la primera sessió de l'espectacle eqüestre d'enguany, a càrrec de Les Cavaliers Voltigeurs de France. De cara al cap de setmana, continuaran les activitats, amb la competició CDNB de Doma Clàssica Copa ANCCE i una jornada de portes obertes d'equitació terapèutica a càrrec de Belén Fernández, que es farà diumenge a partir de les 11 hores del matí.

Comenta aquest article