Societat

Escoltes

Uns 70 membres de l'Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar marxen d'excursió de primavera

L’entitat cambrilenca recupera la sortida conjunta després de dos anys cancel·lada per la pandèmia

Per Maria Vidal

Sortida dels escoltes, ahir, des de l'estació d'autobusos
Sortida dels escoltes, ahir, des de l'estació d'autobusos | Maria Vidal

L’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar ja ha iniciat la seva tradicional excursió de primavera. Més de 70 persones, entre infants, joves, caps i intendents, es van reunir ahir al matí a l’estació d’autobusos de Cambrils per marxar cap a la casa de colònies de Cal Mata, a Saifores (Baix Penedès). Allà hi tindrà lloc durant quatre dies la sortida de Setmana Santa de l’entitat. Tots els participants tornaran cap a Cambrils aquest dijous 14 d’abril.

Aquesta activitat suposa la recuperació de l’excursió conjunta, la qual no se celebrava des del 2019. L’any 2020, malgrat tenir previsions de fer-la, es va haver de suspendre a causa del confinament domiciliari per la Covid-19. Per contra, el 2021 sí que es va dur a terme la sortida però, també a causa de la pandèmia, l’AEiG Gent de Mar va optar per fer-la de manera separada per branques. Així doncs, l’any passat els diferents grups d’edat van realitzar l’excursió per Cambrils o per altres pobles del voltant, de tres dies de durada i sense pernoctació.

Una activitat per cohesionar els membres de l’entitat i treballar els valors escoltes

Tenint en compte que aquest curs tampoc es va poder dur a terme l’excursió de Nadal del desembre per la sisena onada de la Covid-19, la sortida d’aquests dies servirà per fomentar la coneixença i cohesió entre tots els membres de l’Agrupament, els quals aquests darrers cursos han tingut poques oportunitats per reunir-se tots junts. Durant l’excursió, els 60 infants, 13 caps i tres intendents realitzaran activitats lúdiques i educatives de diferent tipus, així com cada branca seguirà treballant en el projecte que duu a terme anualment. Demà tindrà lloc una ruta a peu pels voltants de Saifores.

L’excursió de Setmana Santa és, juntament amb la de Nadal i els campaments d’estiu, un dels moments més especials del curs per l’entitat cambrilenca. A banda dels caus de dues hores de cada dissabte, les sortides són espais de convivència, on es té contacte amb l’entorn i la natura i es permet treballar al màxim tots els valors de l’escoltisme.

Comenta aquest article