Cultura

Música

Néstor Giménez Pocket Orchestra mostra el seu repertori de «jazz de cambra» en un nou concert de la Mostra de Jazz&Blues

Per Redacció

Un moment del concert, ahir al vespre, a la Cripta
Un moment del concert, ahir al vespre, a la Cripta | Berta Ruiz

La 14a Mostra Cambrils Jazz&Blues Heineken 2022 segueix desplegant la seva programació musical. Ahir al vespre, a la Cripta de l'Ermita, va ser el torn de Néstor Giménez Pocket Orchestra, una nova formació liderada pel pianista i compositor reusenc Néstor Giménez.

El música reusenc Néstor Giménez lidera i presenta Tetralogy (Seed Jazz 003), àlbum a quartet que sona com una "orquestra de butxaca" (pocket orchestra) i, ahir a Cambrils, va ser l’estrena del projecte a les comarques de Tarragona. La formació va mostrar el seu repertori de jazz de cambra: música instrumental, meticulosament treballada, amb un punt d’improvisació i amb esperit orquestral. Tetralogy repassa dues suites de música original inspirades en les tetralogies cinematogràfiques de Mad Max i d’Indiana Jones. Aquest nou projecte és un pas més en la voluntat d’investigar les idees de la composició en la música clàssica i contemporània transportades al món del jazz i la improvisació.

El grup està format per Jaume Guri al violí, Gabriel Amargant al clarinet, Adrià Plana a la guitarra i Néstor Giménez a la composició i el piano.