Societat

Xerrada

Xavier Martínez Serra, convidat a la darrera trobada del Club Rotary Cambrils

Xavier Martínez Serra és diplomat en Direcció de Màrqueting per EADA i màster en Direcció i Administració d’Empreses per IAD

Per Redacció

El president en funcions del Rotary Cambrils, Joan Ball-Llosera, li va fer entrega del diplomatari de Cambrils en agraïment de la seva intervenció
El president en funcions del Rotary Cambrils, Joan Ball-Llosera, li va fer entrega del diplomatari de Cambrils en agraïment de la seva intervenció | Cedida (Gemma Massagué)

El Club Rotary Cambrils va celebrar, ahir a la nit, un doble acte. Per un costat, es va presentar la iniciativa de tres joves disposats a fer de voluntaris a diferents camps on el Rotary Club hi participa. En aquest cas els voluntaris faran d’acompanyants de persones amb disminució física. Aquest és un dels motius pels quals des del Club Rotary Cambrils es decideixi a patrocinar la iniciativa d'aquests tres joves, a través de la delegada de joventut de l'entitat, Olga Gibert. Tots tres van explicar les seves motivacions per inscriure’s així com el seu interès per conèixer millor la tasca que desenvolupa Rotary arreu del món. Cadascú va proposar un país diferent on li agradaria fer aquesta tasca.

Xerrada a càrrec de Xavier Martínez Serra

A continuació es va comptar amb un convidat que en aquest cas es tractava de Xavier Martínez Serra, empresari de les nostres contrades molt vinculat a Cambrils i que ha estès la seva empresa en diferents continents. Va néixer a Reus però va viure la seva joventut a Vinyols i els Arcs, i aquest és el motiu del títol de la seva xerrada “De Vinyols al món a través de la indústria”. Xavier Martínez Serra és diplomat en Direcció de Màrqueting per EADA i màster en Direcció i Administració d’Empreses per IAD. Va començar creant TQ Tecnol, S.A., que es dedicava a la fabricació de productes tècnics professionals relacionats amb la construcció. El 2004 va crear la societat Holding Serveis i Administracions Masergrup, que engloba la dita societat Tecnol així com Setier, S.A. i Vermuts Miró, S.A. junt amb altres empreses. Al 2007 va adquirir la planta productiva de sucs de fruites Pago, pujant des de aleshores molt la seva facturació i especialitzant-la en alimentació infantil. És en el 2021 quan es va fer una segregació de l'empresa, amb el nom de Fruselva i ell va mantenir la marca i l'exclusivitat en el mercat americà on té fàbriques a Xile i Colòmbia. Actualment, en aquest país, es troba en plena expansió, així com també als Estats Units i a Mèxic, tot sota la nova denominació Global Fruselva Invest Etve, S.L.

Actualment, les seves empreses també porten més de 500 milions de mascaretes quirúrgiques fabricades, sent el fabricant més important de l’estat. I el conjunt de les seves empreses tenen uns mil treballadors en l’actualitat arreu del món. També va fer unes interessants reflexions sobre el futur que ens ve, insistint en la importància sobretot mediambiental i que aquest ha de ser un dels punts forts de la indústria del futur.

També cal destacar la participació de Xavier Martínez Serra en Mútua Universal, així com la vessant filantròpica en la qual forma part de la Fundació del FC Barcelona i, també, la compra, com a titular majoritari, de la Casa Navàs de Reus, en la qual ha dut a terme importants inversions de manteniment i millora. Actualment és un dels llocs de referència i de obligada visita de la ciutat de Reus. Com Xavier Martínez molt bé explicava, es tracta de retornar part dels guanys a la societat.

Per finalitzar l’acte, va portar com obsequi al Club Rotary un llibre, que ja està a la venda, sobre el modernisme i la Casa Navàs. Aquest porta per títol "Casa Navàs i el modernisme al sud de Catalunya". Per la seva part, el president en funcions del Rotary Cambrils, Joan Ball-Llosera, li va fer entrega del diplomatari de Cambrils en agraïment de la seva intervenció.

Imatge del sopar celebrat, ahir, pel Club Rotary Cambrils (foto: Francesc Gras)

 

Comenta aquest article