Societat

Gastronomia

Albert Franquet de l'Escola d'Hoteleria i Turisme arriba a les semifinals dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

El Teatre Auditori de Salou va acollir, ahir, la semifinal dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Per Redacció

Imatge dels alumnes que van participar, ahir, a la semifinal de Salou
Imatge dels alumnes que van participar, ahir, a la semifinal de Salou | Cedida

El Teatre Auditori de Salou va acollir, ahir, la semifinal dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. D'entre els semifinalistes de la demarcació de Tarragona hi havia l'alumne de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, Albert Franquet, tot i que, finalment no va aconseguir classificar-se per a la final. Els que sí ho van aconseguir van ser Pol Llena, de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida, i Emma González i Joel Sasot, de l'Escola de Cuina Villa Retiro de Xerta. Jordi Roig, també de Villa Retiro, i David Fabregat i Pau Sauret, tots dos procedents de l'Escola d'Hoteleria de Lleida, també es van classificar per aquesta final. Aquests alumnes s'han classificat per a la gran final que tindrà lloc el proper 5 de maig al Pavelló de l'Oli de les Borges Blanques.

En la semifinal disputada, ahir a Salou, set estudiants –quatre de Tarragona i tres de Lleida–, van mostrar la seva habilitat en un showcooking en directe que, per primera vegada, va estar obert al públic. El xef Pep Moreno, del restaurant 'Deliranto' (una Estrella Michelín) i Javier Torres, de Cocina Hermanos Torres de Barcelona (dos Estrellas Michelín), van coordinar els membres del jurat, amb presència del seu president, Josep Lladonosa.

La primera semifinal amb els candidats de Barcelona i Girona es va celebrar el 17 de març

Les proves de la primera semifinal, amb els candidats de Barcelona i Girona, es van celebrar el passat 17 de març a la seu de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB). Joan Caballo, de Barcelona School of Tourism, Hospitalty and Gastronomy (CETT), en primera posició; Raquel Fernández, de l´Escola Superior d´Hostaleria de Barcelona (ESHOB), segona; i Montserrat Balsalobre, de l'Institut Cavall Bernat, tercera, van ser els tres classificats per la demarcació de Barcelona. Gerard Collmalivern, de l'Institut Olivar Gran de Figueres, i Imane Msieh i Cinta Blanco, de l'Escola d'Hostaleria de Girona, tots procedents de la província de Girona, també es van classificar, per aquest ordre, com els altres tres finalistes.

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer l'any passat com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

Comenta aquest article