Informació general

Horts urbans

El projecte comunitari d'horts urbans queda aparcat, de moment

A principis de 2021 s'informava que el projecte ja estava aprovat, dotat pressupostàriament i s'havia triat la ubicació; aquesta inversió però, no és una de les accions prioritàries de l'actual govern

Per Berta Ruiz

Imatge del solar, al carrer de Manuel Hidalgo, on s'havien d'ubicar els horts urbans
Imatge del solar, al carrer de Manuel Hidalgo, on s'havien d'ubicar els horts urbans | Berta Ruiz

El projecte comunitari d'horts urbans no és, de moment, una de les accions prioritàries de l'actual equip de govern municipal. A principis de l'any 2021, revistacambrils.cat informava que aquesta iniciativa podria ser una realitat durant aquell any. De fet, s'havia elaborat i aprovat el projecte; s'havia escollit la seva ubicació –al solar que hi ha al carrer de Manuel Hidalgo, a tocar de la zona verda que va paral·lela la barranc de la Verge del Camí, al barri de la Llosa– i se l'havia dotat pressupostàriament amb 94.916 euros. Restava fer la licitació del projecte i tirar-lo endavant.

Camí Mendoza (ERC): "No veiem lògic que, al mandat 2015-2019, el senyor Josep M. Vallès va liderar aquest tema i va ser un actor important per tirar-ho endavant i ara es deixa caure el projecte"

Recordem que el projecte incloïa una zona d'horts urbans i també un espai social per al barri de la Llosa. Aquesta iniciativa era fruit d'una petició sorgida per la ciutadania a través de dos processos participatius realitzats per l'Ajuntament i recollida al PAM (Pla d'Acció Municipal) 2019-2023 de l'anterior govern. Precisament, la portaveu d'ERC, Camí Mendoza, preguntava per aquest projecte. Ho feia al ple de finals del passat 25 de març. Segons Mendoza, "el projecte d'horts urbans no està al pressupost. No veiem lògic que, al mandat 2015-2019, el senyor Josep M. Vallès va liderar aquest tema i va ser un actor important per tirar-ho endavant i ara es deixa caure el projecte. No entenem el paper del PSC perquè van ser els impulsors d'aquesta iniciativa".

Josep M. Vallès, regidor de Medi Ambient: "Jo no m'he deixat d'interessar pel tema, hi estem interessats, però són qüestions d'oportunitat"

El regidor de Serveis Generals i Medi Ambient, Josep M. Vallès, va contestar que, "hi estem treballant" i va defensar que, "jo no m'he deixat d'interessar pel tema, hi estem interessats, però són qüestions d'oportunitat. Els ajustos pressupostaris ens porten a que la planificació sigui diferent i, per tant, aquest tema s'inclouria en el següent pressupost per donar-li la dimensió que té. D'altra banda, hem fet actuacions en aquesta línia com per exemple formació professional en temes de jardineria –que s'ha fet al costat de la minideixalleria de Ponent– per tal que puguem tenir persones formades. Mantenim l'interès en el projecte".

Comenta aquest article