Informació general

Trànsit

Els camions no podran circular a l'AP-7 durant el retorn de tres caps de setmana llargs

El DOGC publica les restriccions de circulació en vies interurbanes a partir del 21 d'abril

Per ACN

Imatge d'arxiu de l'AP-7, al seu pas per Cambrils
Imatge d'arxiu de l'AP-7, al seu pas per Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

El proper dimecres 21 d’abril, després de Setmana Santa, entraran en vigor les restriccions a la circulació durant l’any 2022, que s'han publicat aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i que han estat elaborades pel Servei Català de Trànsit (SCT). Entre les novetats, destaquen que s’afegeixen dates amb restriccions generals als vehicles o conjunts de vehicles que superin els 7.500 quilos per adequació al calendari de 2022. Concretament s’amplien tres dies, tornada de caps de setmana llargs, en els quals es preveu una afluència elevada de vehicles i s’estableixen restriccions a l’autopista AP-7 entre les 17.00 i les 22.00 hores: diumenge 26 de juny, dilluns 15 d'agost i dilluns 26 de setembre.

Les restriccions d’aquest 2022 incorporen també una reivindicació del sector transportista en les carreteres nacionals amb trams restringits als camions de 26 o més tones (de 4 o més eixos): N-II, N-340 i N-240. En aquest sentit, es permet a aquests vehicles no haver de recular en la seva ruta per tornar-se a incorporar a les autopistes, de forma que podran continuar per les nacionals fins al següent enllaç.

Així mateix, s’elimina la referència als vehicles amb distintiu ambiental C de la llista d’aquells que poden circular pels carrils bus-VAO de les autovies C-58 i C-31 nord. Els vehicles que no compleixen els requisits ecològics podran usar el carril si tenen dos o més ocupants, però també en el cas que disposin de distintiu V-15 per a persones amb mobilitat reduïda. També són permeses les motocicletes independentment del distintiu ecològic i els vehicles destinats al transport de viatgers.

Es tracta de restriccions temporals o permanents a la circulació de vehicles en determinats itineraris

Es tracta de restriccions temporals o permanents a la circulació de vehicles en determinats itineraris, principalment de vies interurbanes. Les restriccions incloses en la resolució s’estableixen tant de forma ordinària com en dies festius, en períodes de vacances i desplaçaments massius de vehicles o bé en d'altres circumstàncies que puguin afectar les condicions de la circulació per tal de garantir la mobilitat dels usuaris i la fluïdesa de la xarxa viària, així com millorar la seguretat viària de tots els usuaris de les vies.

La resolució també inclou una ampliació dels transports que es beneficien del règim d’exempcions. S’hi ha afegit els vehicles que distribueixen productes alimentaris i altres bens essencials destinats a abastir els establiments de venda.

Les restriccions de la resolució afecten vehicles tant per les seves característiques tècniques, per la càrrega o bé per la tipologia de trajecte que realitzen i en aquest sentit la resolució fa referència a vehicles de transport de mercaderies en general o perilloses, que realitzen transports especials, vehicles especials. També fa referència a restriccions per causes meteorològiques, restriccions per a determinades vies, restricció per la celebració de proves esportives, marxes ciclistes i altres esdeveniments o usos excepcionals de la via que suposin afectacions al trànsit ordinari a les vies interurbanes, i restricció per la realització d'obres o actuacions de conservació i manteniment que suposin afectacions a la circulació de vehicles a les vies interurbanes.

Comenta aquest article