Societat

La passió d'un cambrilenc per l'Elvis Presley el porta a la televisió

Per Judit Pinazo



Albert Baleyto ahir al matí al seu bar, Graceland, ambientat a l'estil de l'Elvis Presley
Albert Baleyto és cambrilenc, té 38 anys i és un gran fan de l'Elvis Presley. La seva afició pel rei del rock and roll l'ha portat no només a muntar un bar anomenat Graceland a Cambrils ambientat en la figura de l'Elvis, sinó que el passat mes d'abril va participar imitant l'Elvis Presley en el programa Lluvia de estrellas de la productora catalana Gestmusic i que s'emet per TVE.

Tot i el seu pas per Lluvia de estrellas, l'Albert, nascut a Barcelona i instal·lat des de fa cinc anys a Cambrils, no és nou en el món de la música, la interpretació o les imitacions de cantants. Tot i que fins a la seva aparició a Lluvia de estrellas portava temps apartat dels escenaris, durant molts anys, mentre vivia a Barcelona, es va dedicar a cantar i a fer imitacions de l'Elvis amb el seu grup Four to One, però per motius professionals de bona part dels integrants el grup es va acabar disgregant.

Després d'un temps apartat del món de la música, exceptuant alguns concerts que organitza en el seu local, ubicat al carrer del Doctor Fleming, va animar-se a participar en el programa "això de presentar-me al programa sempre m'havia cridat l'atenció i era una espineta que tenia clavada, em va sortir l'oportunitat i em vaig animar". L'Albert va presentar-se al càsting, realitzat a Barcelona, i de seguida el van trucar de la productora per participar en el programa. Explica que l'experiència del seu pas per Lluvia de estrellas ha estat molt bona i que es va divertir molt; "és esgotador, entres a les 12 del migdia i no surts fins a les 9 de la nit, tot el dia sense parar, però val molt la pena". Tot i això assegura que no hi anava amb la intenció de guanyar i menys en "un programa on es decideix qui es queda i qui marxa a través dels vots del públic per SMS".

Convertit en l'Elvis Presley 

El dia de la gravació definitiva del programa, assegura que estava una mica nerviós, però com que no era la primera vegada que trepitjava l'escenari va anar controlant els nervis per fer-ho el millor possible. L'Albert va fer una imitació de l'Elvis amb la cançó Blue Suede Shoes després d'un procés de maquillatge i caracterització, perquè la imitació fos tan fidel com fos possible. Va quedar molt content de l'actuació, tot i que no va tenir sort de quedar seleccionat. Un total de 32 participants passaran pel programa i d'aquests només un arribarà a la final i s'endurà els 60.000 euros de premi.

Una altra de les raons per les quals va participar en el programa és les possibles oportunitats que puguin sorgir del seu pas per Lluvia de estrellas, "m'interessava participar perquè Gestmusic té una cartera de cantants molt àmplia i només de poder-hi estar és un pas molt important". De moment assegura que no li ha sortit cap oportunitat, però confia que més endavant hi hagi sort. De fet, de moment, i fins un mes després que s'acabi el programa, té un contracte amb Gestmusic en què queda vinculat a l'empresa; "espero que quan acabi el programa em puguin passar contactes, de moment m'ha sortit alguna cosa, però no a través de Gestmusic, sinó a rel de gent que ha pogut veure el programa i s'ha interessat per mi per fer algun bolo".

De moment, l'Albert continua endavant amb el seu negoci, la seva afició per l'Elvis i amb l'afició a la música que l'ha portat a aparèixer a la petita pantalla.

Podeu veure el vídeo de la seva actuació a Lluvia de estrellas en aquest enllaç de Youtube.

Comenta aquest article