Informació general

A partir del mes de juliol les platges de Cambrils comptaran amb una nova senyalització

Per Redacció



A partir d'aquest estiu l'usuari comptarà amb una millor senyalització i informació a peu de platja
Amb la finalitat d’adequar i millorar la informació que s'ofereix als usuaris sobre l’estat actual de les platges i sobre els serveis que s’hi presten durant tota la temporada turística, a partir del proper mes de juliol, el litoral cambrilenc i les seves platges estrenaran senyalització.

Aquesta nova informació permetrà a l'usuari identificar a través d'un dibuix del litoral i de la platja on es troba, les recomanacions de seguretat o el serveis que ofereix la platja, entre d'altres.

El passat any 2006, Turisme de Cambrils ja va fer una primera inversió per a tot el litoral incorporant senyalització vertical a les entrades de les platges amb bona part de la informació prioritària per a l’ús d’aquests espais públics. Essent conscients de la importància fonamental que representa la informació als usuaris de les platges, Turisme de Cambrils, ha tornat a invertir en aquest apartat, fent un canvi radical en la imatge i lectura dels senyals que al llarg del litoral permeten ubicar al passejant en el punt exacte on es troben i reforçar el seu coneixement de la zona. Amb la posada en marxa d'aquest nou sistema de senyalització, que entrarà en funcionament el proper mes de juliol, l'usuari disposarà d'informació sobre l'horari de neteja de la platja, l'horari del servei de salvament i socorrisme, informació sobre el codi de conducta, llistat i ubicació dels serveis, normes de seguretat, activitats d’educació ambiental, telèfons d’emergència i la qualitat de l'aigua de bany.

Segons Anna López, aquesta és una prova pilot que es posa en marxa en les platges de Vilafortuny, Cap de Sant Pere, Esquirol i Prat d’En Forés,  és a dir en les zones de màxima afluència de visitants, i que representen prop del 60% de la zona costanera del terme municipal. Un cop acabat, el passeig marítim de Ponent, també incorporarà aquesta nova senyalització. Serà a partir de l’estiu de 2008, el que farà que la totalitat de la costa estigui completament al servei de l’usuari en matèria d’informació.Per altra banda, en aquelles platges on hi hagi el distintiu de bandera blava, que enguany recordem seran les de Prat d'en Forés, Esquirol, Vilafortuny i Cap de Sant Pere, s'hi ubicaran també unes senyals verticals amb aquesta informació i on es descriurà què representa aquesta distinció i els requisits que compleix la platja en qüestió per tal d’haver obtingut aquesta marca de qualitat. A banda també s'hi inclourà informació sobre l’obligació de tots de conservar en bon estat la platja.

Millorar la qualitat de la sorra

Un altre dels aspectes importants en el manteniment del bon estat de la platja és el condicionament de la sorra, que serveix per redefinir el seu relleu, aquell que l’aigua de la mar ha desdibuixat durant l’hivern, i és una de les tasques més valuoses per la posta a punt de les platges per a la nova temporada. Aquests treballs que comencen just a començament de febrer i que acaben a finals de maig van definint la plana de la superfície de les nostres platges. Una plana que s’ha d’anar mantenint des de maig fins novembre de forma acurada i anar-se adaptant als temporals de mar, de pluja i d’altres fenòmens naturals que es pateixen.

Aquest condicionament està a punt de finalitzar però tal i com explica la regidora, s’ha de fer una aportació de sorra en un tram de la platja del Cap de Sant Pere, treballs que executa el Ministerio de Medio Ambiente, que facilitarà reconstruir un petit tram d’aquesta platja que l’aigua de la mar s’ha emportat durant l’hivern.

El fet que l’any passat es construís un espigó paral·lel a la costa i es substituís pel perpendicular, sembla que ha donat bons resultats i només un petit tram de la costa encara ha sofert la manca de sorra. En uns dies, aquests treballs es completaran i el perfil tornarà a presentar el seu estat idoni per al gaudi de la platja del Cap de Sant Pere.

Segons Lopez, el passat estiu es va iniciar "la racionalització del nostre paisatge urbà i amb aquesta intenció volem seguir,  incorporant la mentalitat de que les platges les considerem parcs urbans i per tant seguim criteris d’eficàcia, lògica i afluència d’usuaris quan organitzem el seu perfil de serveis".

Comenta aquest article