Informació general

Administració

L'equip de govern haurà de tirar endavant, durant aquest exercici, el Pla Normatiu per a l'any 2022

Aquest Pla Normatiu general ha d'incloure el replantejament de reglaments i normatives de funcionament com per exemple el Reglament Orgànic Municipal o la normativa de funcionament de la Biblioteca, entre d'altres

Per Berta Ruiz

Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Ajuntament
Imatge d'arxiu de l'edifici de l'Ajuntament | Lluís Rovira i Barenys

Durant aquest exercici, el consistori cambrilenc ha de tirar endavant el Pla Normatiu per a l'any 2022. Així s'aprovava –amb l'abstenció de JxC i d'ERC– en la sessió plenària ordinària del passat 25 de març. Aquest Pla Normatiu general ha d'incloure el replantejament de reglaments i normatives de funcionament com per exemple el Reglament Orgànic Municipal (ROM), la normativa de funcionament de la Biblioteca Josep Salceda i Castells, la modificació del reglament del Consell Escolar Municipal; el reglament de l'Oficina Local de l'Habitatge; l'ordenança reguladora de les prestacions patrimonials públiques; el reglament regulador del teletreball a l'Ajuntament de Cambrils –que ja està molt avançat–; la modificació del reglament de funcionament del Consell Consultiu de Ponent; l'ordenança municipal de civisme i convivència ciutadana, entre d'altres.

Tal com va explicar l'alcalde, Oliver Klein, "l'elaboració d'aquest Pla Normatiu ens ha de portar a treballar, durant tot aquest any, en diferents aspectes que serviran per millorar la planificació administrativa de la casa i en pro d'una major seguretat jurídica, així com incrementar la participació ciutadana en el procediment de les pròpies normes i enfortir l'avaluació posterior". Davant del replanteig d'aquests diferents reglaments, segons va indicar Klein, "s'han anat recollint diferents aspectes i, enguany, ens aturarem per treballar i millorar la seva disponibilitat jurídica".

Per part de JxC, Lluís Abella va comentar que, "ens abstindrem, donat que és competència del propi govern decidir quines són les iniciatives reglamentàries que han de ser aprovades en l’any" i va lamentar que no s'hagués comptat amb l'oposició. D'altra banda, Abella va preguntar sobre l'ordenança de platges; "molt necessària per al manteniment, neteja i serveis de les platges de Cambrils", donat que no apareix en aquesta relació.

Sobre l'àmbit de platges, el regidor de Serveis i Medi Ambient, Josep M. Vallès, va explicar que, "aquest any estem fent un gran canvi per a la millora de la qualitat. En aquesta primera temporada de funcionament podrem refrendar totes aquestes qüestions i ajustar tots els termes per, posteriorment, fer el reglament oportú. Estem en una situació nova i creiem que el més lògic i oportú és fer un reglament a partir de la visió que ens doni la temporada. Si aquest el féssim prèviament gairebé segur ens veuríem abocats a canviar-lo. Quan haguem vist com funciona tot –perquè tenim reptes importants– completarem l'ordenança amb les regles de funcionament".

Finalment, el regidor de JxC, Abella va replicar que, "és cert que hi haurà canvis amb les noves guinguetes, però l'ordenança de platges es pot fer i es pot tirar endavant perquè és molt necessària, sobretot en temes de neteja ja que les platges ja són utilitzades durant tot l'any".

Comenta aquest article