Atletisme

Sofia Rubio, subcampiona en salt d'alçada al campionat d'Espanya s-16 en pista coberta

Sofia Rubio en la prova de salt d'alçada
Sofia Rubio en la prova de salt d'alçada | Cedida (Miquel Merino)

El passat cap de setmana es va disputar el Campionat d'Espanya S-16 a la Pista Coberta de Catalunya de Sabadell. El Club Atletisme Cambrils va estar representat per tres atletes, la participació més nombrosa a nivell femení en un Campionat d'Espanya de pista coberta.

Les atletes participants van ser:

• Sofia Rubio: Salt d'Alçada 2a. 1.68 m

• Emma Taggi: 3.000 m. llisos 7a. 10'27”87 RC

• Martina Fernández: Salt d'Alçada 11a. 1.53 m

RC : Rècord de Cambrils

L'actuació més destacada va anar a càrrec de la Sofia Rubio. Amb el llistó a 1.62 m. només quedaven en competició dues atletes. Tant la Sofia com la seva contrincant van anar superant els llistons a 1.64 m., 1.66 m. i 1.68 m. L'1.70 m. va ser el límit per a les dues atletes, però el títol de campiona va anar a parar a les mans de la seva rival donat que la Sofia va fer un salt nul a 1.66 m. Una extraordinària actuació que tanca una magnífica pista coberta on ha assolit l'or al Campionat de Catalunya batent el Rècord del Campionat de Catalunya, el Rècord de Cambrils i situar-se en primer lloc del Rànquing d'Espanya i, òbviament, de Catalunya de l'especialitat amb una marca de 1.69 m.

Martina Fernández, 11a posició en salt d'alçada

La Martina va assolir la 11a. posició superant el llistó a 1.53 m., marca que també va assolir la 8a classificada. Es va quedar a 6 centímetres del podi. El seu rendiment no va ser el més òptim donat que va competir amb dolor muscular en un dels peus.

Martina Fernández en la prova de salt d'alçada

Emma Taggi, 7a en els 3.000 metres llisos

L'Emma es va trobar amb una cursa amb un ritme inicial molt alt. De tal manera que es trobava en la darrera posició a l'acabar la primera volta tot i anar a un ritme de 3'20 / km, 10 segons més ràpid que la seva marca personal quan va guanyar el Campionat de Catalunya la setmana passada. A partir d'aquí va realitzar una cursa intel·ligent, avançant atletes que no podien seguir el fort ritme imposat per la que seria guanyadora. D'aquesta forma, passava de la 14a posició a la 7a posició final, creuant la meta amb un temps de 10'27"87 que suposava un nou Rècord de Cambrils de la categoria.

A la classificació femenina per medallistes el club va assolir la 9a posició. I a la classificació per punts la 12a d'un total de 65 clubs participants. Essent el 2n club de Catalunya en ambdues classificacions.