Esports

Cursa

Més de 340 persones participen a la quarta edició de «La Cursa Comaigua» celebrada aquest diumenge a Cambrils

Després de dos anys sense realitzar-se per la pandèmia, la cursa se celebra per primer cop a Cambrils amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua

Per Redacció

Guanyadors d'una de les proves de la 4a edició de La Cursa Comaigua
Guanyadors d'una de les proves de la 4a edició de La Cursa Comaigua | Cedida

Aquest passat diumenge, 27 de març, es va celebrar la 4a edició de "La Cursa Comaigua" a Cambrils. D'aquesta manera, la companyia recuperava aquesta cursa popular per a famílies, atletes i aficionats al running, que va sorgir com a iniciativa per ressaltar la importància de l'aigua com a bé escàs i imprescindible per a la vida. Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua (22 de març), data marcada per Nacions Unides, Comaigua, companyia referent en la gestió del cicle de l'aigua i de serveis mediambientals al Baix Camp se suma a la crida per fomentar els hàbits saludables i la sostenibilitat a través d’aquesta iniciativa.   

La Cursa Comaigua va canviant el seu  recorregut pels municipis de la comarca del Baix Camp: en la seva primera edició, va  tenir lloc a Reus l’any 2017; l’any 2018, a la Selva del Camp i, en la seva tercera edició  l’any 2019, a Riudecanyes. Aquest any era el torn de Cambrils.

Una cursa familiar

La Cursa Comaigua és una de les proves populars familiars de major tradició a la  comarca del Baix Camp, per la qual cosa l'Administració Comarcal ha volgut resituar-la en el panorama esportiu. L’organització ha anat a càrrec del Consell Esportiu del Baix Camp i Comaigua, i ha comptat amb la col·laboració de Cambrils Esport de l’Ajuntament de Cambrils i el suport de diferents entitats, com ara els ajuntaments del Baix Camp i Esports de la Generalitat de Catalunya.  

La Cursa Comaigua 2022 ha comptat amb un recorregut de 5 i 10 quilòmetres, a més de curses  infantils. Tots els recorreguts comptaven amb un perfil molt favorable per als corredors i es van iniciar a la Riera del Regueral de Cambrils. La cursa en tot moment es va poder  seguir a les xarxes socials @lacursacomaigua.

Més de 340 persones van participar

La cursa, totalment gratuïta, va acollir més de 340 persones, fins al moment l’edició més  concorreguda. Va disposar de 2 punts d'avituallament d’aigua i fruita, assistència mèdica  per als corredors i de “L’Espai Comaigua” amb jocs tradicionals per a nens de 3 a 12 anys amb l’objectiu de promoure una actitud i uns comportaments positius envers el  medi ambient i l’ús responsable de l’aigua.  

Cambrils va acollir per primer any corredors nacionals i  internacionals sent una destinació reconeguda per disposar del recorregut més pla per tal d'aconseguir les millors marques personals.  

El lliurament de premis van anar a càrrec de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el regidor d’Hisenda de l’ajuntament de Cambrils, David Chatelain; el president del  Consell Esportiu del Baix Camp, Ernest Aymamí; el gerent del Consell Esportiu del Baix Camp, Joan Bartolí; el president de Comaigua, Eduard Pellicer, i la gerent de  Comaigua, Tiphaine Anderbouhr.

L’Apunt

Resultats

Resultat adults 10 quilòmetres masculí

1- José Antonio Sánchez García - 37'25''  

Resultat adults 10 quilòmetres femení

1- Noemí Pla Badia - 44'56''  

Resultat adults 5 quilòmetres masculí

1- Marc Bové - 17'06''  

Resultats adults 5 quilòmetres femení

1- Elena Guijo Moraga - 22'28''