Informació general

Urbanisme

El regidor d'Urbanisme, Enric Daza, defensa l'enderroc de l'antiga estació per «millorar a la qualitat de vida dels cambrilencs»

A la sessió plenària del passat divendres va tornar a sortir el tema de l'enderroc de l'estació arrel del procés de licitació impulsat per l'Ajuntament per eliminar l'edifici

Per Berta Ruiz

Aspecte de l'edifici de l'antiga estació de tren
Aspecte de l'edifici de l'antiga estació de tren | Berta Ruiz

L'enderroc de l'edifici de l'antiga estació va tornar a sortir a l'apartat de preguntes del plenari celebrat el passat divendres. Sobre aquesta qüestió s'hi van referir tant JxC com ERC. Recordem que la setmana passada ja es va informar que l'Ajuntament treia a licitació l'enderroc de l'antiga estació i que l'equip de govern ja disposava de l'autorització d'Adif per tal de dur a terme aquests treballs. Aquest document detalla que l'Ajuntament havia demanat l'autorització per a l'enderrocament de l'edifici el passat 5 de gener i que la resposta d'Adif –amb data del 10 de gener i signada pel gerent d'Área de Patrimonio y Urbanismo Noreste d'Adif, Juan Manuel de las Heras Ayuso–, en concedia l'autorització.

Per part de JxC, el seu portaveu Lluís Abella va comentar que, "per fi, hem rebut l'autorització de l'enderroc de l'edifici de l'antiga estació, però amb el segell particular d'aquest govern: tard i malament i, assabentant-nos primer per la premsa. Aquí s'han saltat tots els protocols de transparència i de bon govern. Un cop vostès ens confirmen que disposen d’un document d’ADIF, on els autoritza de l’enderroc, vam exercir el nostre dret com a membres electes d’aquest Ajuntament i vam demanar formalment l’accés a aquest document. La carta porta data del 10 de gener i té el registre d'entrada a dia 4 de març; ens poden dir per què no ens han donat aquest document fins el dia 22 de març? Per què el van lliurar primer a la premsa fent cas omís dels requeriments legals que tenien sobre la taula? Per què aquesta opacitat tant flagrant amb aquest tema?".

Lluís Abella (JxC): "És legal que, amb els diners del poble de Cambrils, paguem l'enderroc d'una propietat privada? Quina pressa tenen en fer desaparèixer l'edifici? Cal integrar i no destruir!"

En aquest punt, Abella va tornar a insistir en per què no s'ha demanat a Adif que sigui que es faci càrrec de l'enderroc. "Per què ho hem de pagar la població cambrilenca si parlem d'un edifici que no és de la nostra propietat? A més, el document deixa ben clar que 'en ningún caso la presente autorización conlleva la concesión de ningún uso de esos y otros suelos titularidad de ADIF, los cuales deberán ser adquiridos por los medios legalmente vigentes. Per tant, la pregunta és clara i obligada: és legal que, amb els diners del poble de Cambrils, paguem l'enderroc d'una propietat privada? Quina pressa tenen en fer desaparèixer l'edifici? Cal integrar i no destruir!".

Camí Mendoza (ERC): "Els recordo que no veurem el mar per molt que enderroquin l'edifici de l'estació"

Per part d'ERC, Camí Mendoza es va mostrar preocupada "per la poca sensibilitat d'aquest govern amb l'antiga estació de tren. Els recordo que no veurem el mar per molt que enderroquin l'edifici de l'estació".

Enric Daza, regidor d'Urbanisme: "Aquest és un barri on està en entredit la seguretat ciutadana, amb problemes socials i econòmics"

En primer lloc, el regidor d'Urbanisme Enric Daza es va referir al desmantellament d'aquesta infraestructura. En referència a les paraules de Lluís Abella, Daza va comentar que, "vostè diu que Adif té la responsabilitat de desmantellar aquest immoble; però el que vostè ha dir dir és 'quan' té la responsabilitat de fer-ho. En una primera fase del desmantellament no s'inclou aquest immoble i per molt que estigués inclòs en una segona fase; estaríem parlant d'anys. Què pretén aquest govern? Aquest govern pretén avançar-se i millorar la qualitat de vida dels cambrilencs i dels barris; li recordo que aquest és un barri on està en entredit la seguretat ciutadana, amb problemes socials i econòmics. Per tant, alliberant aquest edifici –el POUM en les seves aprovacions anteriors el que ha pretès és millorar la qualitat de vida dels cambrilencs i cambrilenques– el que fem és ser fidels al POUM i enderrocar aquest edifici; entenem que és completament legal i com vostè bé ha dit, tenim l'autorització".

Oliver Klein: "L'autorització per part d'Adif és claríssima"

Per cloure el tema, l'alcalde Oliver Klein va afegir: "l'autorització per part d'Adif és claríssima; la tenen vostès, ha sortit publicada. El govern ho va consultar, se l'ha autoritzat i el govern ha dit que ho farà d'aquesta manera. Aquí no hi ha dubte". En referència a les queixes sobre com s'ha facilitat la informació a l'oposició, Klein va reconèixer que sí s'havien endarrerit uns dies en la resposta per la pròpia voràgine del dia a dia. Quant a la publicació d'aquesta documentació en premsa, Klein va comentar que, " els mitjans de comunicació també fan la seva feina; m'imagino que estan interessats en el tema i han publicat el que vostès saben i el que ja sap tothom".