Esports

Trial

Cambrils serà seu de la Copa d'Espanya de Trial aquest proper diumenge 3 d'abril

La platja del Regueral serà el centre de la competició que compta amb més de 150 participants entre els quals es troben els millors del món

Per Jason Wells

Roda de premsa de presentació del campionat, aquest matí, a càrrec d'Àngel Batlle, Oliver Klein i Natalia Pleguezuelos
Roda de premsa de presentació del campionat, aquest matí, a càrrec d'Àngel Batlle, Oliver Klein i Natalia Pleguezuelos | Jason Wells

En uns dies plens d’esport amb la celebració de la Volta Ciclista a Catalunya i amb l’Scott Marathon by Continental, torna la Copa d’Espanya de Trial que es disputarà aquest proper diumenge 3 d’abril. Aquesta matí ha tingut lloc la roda de premsa a càrrec de l’alcalde Oliver Klein; la regidora d’esports, Natalia Pleguezuelos, i el tècnic del club Biketrial Costa Daurada i campió del món a l’any 2010, Àngel Batlle.

Precisament l’alcalde s'ha mostrat molt orgullós de tots els esdeveniments que s’estan realitzant durant les darreres setmanes. “No sóc molt fan de les banderoles però m’ha agradat veure durant tota aquesta setmana cartells de les jornades de la carxofa; del Jazz, i de la Volta Ciclista, això diu molt de la ciutat i l’aposta per gastronomia, cultura i esports”, ha comentat.

La prova torna amb ganes després d'una època dura a causa de la pandèmia i així ens ho reafirmava la regidora d’Esports, Natalia Pleguezuelos, comentant que l’etapa cambrilenca “és la que compta amb més participació de les diferents seus del campionat”. A més, des del consistori se centren les mirades en aquest tipus d’esdeveniments ja que segons dades facilitades per la regidora, a la Setmana Santa de l'any 2019, un 75% de l’ocupació hotelera va ser gràcies al turisme esportiu. “Apostem clarament per aquest tipus de campionats ja que són importants per a l’economia local i ja estem preparats per futurs tornejos com el Mundialito, els Balls de Saló i el torneig de bàsquet”, comentava la regidora.

Novetats de la IV Edició de la Copa Espanya Trial a Cambrils

La platja del Regueral, amb el seu circuit de prop 4.000 metres quadrats tornarà ser, un any més, el centre de la competició. Avançada d’octubre a abril pel calendari internacional, aquesta edició, la més internacional dels darrers anys, comptarà amb esportistes de diferents països com Bèlgica, França, Àustria, Alemanya o Dinamarca, entre altres.

150 participants confirmats, l’actual campió del món, vuit campions del món i els quatre millors de l’actualitat es reuniran a Cambrils aquest proper diumenge en la que podria ser l’avantsala del Campionat del Món: “Es realitzarà el Campionat del Món a Cambrils vist l’alt nivell dels esportistes participants, tindrem a l’actual campió, Borja Conejos, i molts esportistes d’un gran nivell”, ha explicat l’Àngel Batlle.

Gran duel en la categoria Elit femenina

A més de la gran participació femenina en aquesta edició, aquest any tindrem un “cara a cara” entre dues de les millors esportistes del panorama actual. La Vera Baron, actual campiona del Món Elit femení, s’enfrontarà a l’Alba Riera, campiona del Món Aleví femení, que s’estrena aquest any en la categoria Elit -categoria en la que pots competir a partir dels 17 anys-. Un duel que sens dubte serà preciós i que fa encara més emocionant i renyida aquesta edició.

Les diferents proves, que reuniran les categories des de benjamins fins màster, començaran a les 8:30 hores i el plat fort el tindrem a les 11 hores amb les proves Elit femenines i masculines. Els coordinadors comencen des d’avui a enviar material a la platja del Regueral. A més, s’espera ple absolut d’assistència i l’única preocupació des de l’organització és que el temps acompanyi amb l’espectacle.

Comenta aquest article