Esports

Ciclisme

Cambrils posa el colofó a l'etapa més espectacular de la Volta Ciclista a Catalunya

L’etapa d’ahir, de 168,6 quilòmetres, havia sortit de la veïna població de Salou i va discórrer pel territori del Baix Camp i del Priorat fins arribar a Cambrils, a la línia de meta situada a l'avinguda de la Diputació, al costat del Pi Rodó

Per Lluís Rovira i Barenys

Grup de ciclistes travessant el carrer de Santa Joaquima de Vedruna en l'etapa d'ahir de la Volta Ciclista a Catalunya
Grup de ciclistes travessant el carrer de Santa Joaquima de Vedruna en l'etapa d'ahir de la Volta Ciclista a Catalunya | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils va ser el punt d’arribada, ahir, de la sisena i penúltima etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, una competició ciclista que enguany ha celebrat la 101 edició. L'etapa d'ahir va ser molt emocionant i no hi va faltar cap dels ingredients d'una prova ciclista d'alt nivell. Va comptar amb un recorregut espectacular per les comarques del Baix Camp i del Priorat i l'etapa va comptar amb la pluja com a ingredient afegit. A tot això s'hi va afegir una escapada de dos corredors que van mantenir l'avantatge fina a la línia d'arribada i que van capgirar la classificació general.

La Volta, pels carrers de Cambrils

Cambrils es va posar de gala per rebre els ciclistes que van entrar a la població per la carretera de Montbrió i van continuar cap el barri de l’Eixample pel carrer de Barcelona i van recórrer el carrer de Santa Joaquima de Vedruna fins arribar al pont de la riera d’Alforja. D'allí van seguir pel vial de Cavet fins el camí del Corralet des d’on van baixar fins l’avinguda de la Diputació on van recórrer els darrers metres fins arribar a la línia d’arribada que estava situada al costat del Pi Rodó. L’entrega de premis es va fer al mateix lloc de l’arribada on s’havia acumulat força gent per veure en directe el fi d'etapa d'aquesta prova ciclista.

Recorregut pel Baix Camp i Priorat

L’etapa d’ahir, de 168,6 quilòmetres, havia sortit de la veïna població de Salou i va discórrer pel territori del Baix Camp i del Priorat, amb tres ports puntuables; el Coll de Llebres-Mussara, de 1ª categoria, i els colls de Capafonts i de la Teixeta, tots dos de 2ª categoria. La pluja que va caure durant el matí va donar més intensitat a l’etapa d’ahir. Una etapa que va venir marcada per l’escapada que van protagonitzar el campió olímpic i equatorià Richard Carapaz (INEOS Granediers) i el campió nacional colombià, Sergio Higuita (Bora-hansgrohe). Els dos escapats van protagonitzar una cursa èpica, coronant el coll de Capafonts i, des d'allí, mantenint l’avantatge fins a l’arribada. El guanyador de l’etapa va ser Richard Carapaz mentre que Sergio Higuita és el nou líder. Darrera seu i a 48 segons va arribar un grup perseguidor amb una quarantena de corredors.

Avui es clou la Volta a Catalunya amb l’explosiva etapa final a Barcelona amb sis pujades al Castell de Montjuïc, que el colombià afronta amb tan sols 16 segons d’avantatge sobre l’equatorià.

Els dos escapats de l'etapa al seu pas per Cambrils / Foto: Lluís Rovira i Barenys
El grup perseguidor dels dos escapats de l'etapa d'ahir / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article