Informació general

La Fira Multisectorial de Cambrils tanca una edició d'aniversari

Per Judit Pinazo, Berta Ruiz



Aspecte de la Fira de Cambrils, plena de gent, durant aquest passat dissabte
El passat divendres a dos quarts de dotze del migdia engegava la 50a edició de la Fira Multisectorial de Cambrils. Enguany, l'encarregat d'inaugurar-la va ser el secretari general d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya –Martí Carnicer–, acompanyat de l'alcalde de Cambrils en funcions –Robert Benaiges– i una extensa comitiva d'autoritats i regidors del consistori cambrilenc i les pubilles i hereus de Cambrils.

Com cada any, es va procedir a tallar la cinta que donava oficialment el tret de sortida a la Fira 2007. Tota la comitiva, va fer un llarg recorregut pels diferents estands i expositors de la Fira, passant per la zona d'automoció i vehicles, estands institucionals i d'altres establiments comercials. Seguidament van iniciar el recorregut pel pavelló cobert –on van poder saludar als expositors i van poder veure tots els productes que hi presentaven els 45 estands–. A continuació, la comitiva va entrar dins de l'estand institucional de l'Ajuntament de Cambrils, en el què s'hi va poder veure una extensa exposició fotogràfica sobre els 50 anys de la Fira de Cambrils. Al costat d'aquest espai, també s'hi va instal·lar, l'exposició dels
50 cartells de la Fira, des dels seus inicis l'any 1957, realitzada pel dissenyador cambrilenc Marcel Blàzquez.

Després d'aquest extens recorregut, va ser el torn dels parlaments. L'alcalde de Cambrils en funcions –Robert Benaiges– va destacar l'especialitat d'un "esdeveniment que ens és fonamental en la nostra història recent. La Fira és l'aparador del dinamisme de la ciutat, que s'ha anat adaptant al nostre creixement. 50 anys que també representen les diferents activitats del municipi i les empreses, comerços i establiments, cada vegada més representats". Per la seva banda, el secretari general d'Economia ai Finances –Martí Carnicer– també va mostrar la seva satisfacció de poder estar a Cambrils i comprovar "la força i empenta de Cambrils per poder organitzar una fira com aquesta, sent sobretot un element de continuïtat i constància que la vila de Cambrils ha aconseguit abastament. La Fira ha anat progressant i adaptant-se a la realitat de cada dia, i és això el que la farà forta i perdurable en el temps".

Fira al Port

Com ja és tradicional, el passat divendres a la tarda, es va inaugurar la Fira al Port. A dos quarts de sis de la tarda es va fer la inauguració oficial on la comitiva política, encapçalada per l'alcalde en funcions -Robert Benaiges- i el regidor en funcions -Oliver Klein- van recórrer els diferents estands i expositors amb els que ha comptat enguany la tercera edició de la Fira al Port, instal·lada al Moll de Ribera. En aquesta edició hi han participat 36 estands i 44 expositors, ocupant un espai de 9.000 m2 en sec i 2.500m2 de mostra flotant. Durant tot el cap de setmana s'han realitzat diferents activitats, la majoria d'elles relacionades amb el mar. Entre elles destaquen les sortides d'exhibició de llaguts catalans, el circuït de Caiacs de Mar, l'excursió marítima amb veler i diferents espectacles per als més petits.

Mercat Medieval

Un any més el Mercat Medieval ha acollit a un gran nombre de curiosos que durant el cap de setmana han passejat entre les parades del Mercat, repartides per diferents carrers del Barri Antic. Enguany, amb la intenció de potenciar el mercat, que cada any compta amb un gran èxit de participació, hi han estat presents més parades i l'espai del mercat, fins ara limitat a la plaça d'Espanya, s'ha ampliat a la plaça de la Concepció, i als carrers de darrere de l'antic ajuntament. En el mercat s'hi podien trobar tot tipus de parades, parades de pa d'elaboració artesana, coques, embotits, productes  de pell fets a mà, espècies de tot tipus, joguets artesans, etc. Durant el cap de setmana també es van poder veure espectacles infantils, com el cercavila de bufons i joglars o la desfilada medieval amb tot tipus de personatges.

Marxa del Centenari del Ball de Bastons de Cambrils

El Ball de Bastons de Cambrils també es va sumar ahir a la festa de la Fira, i ho va fer amb la Marxa del Centenari, ja que enguany es commemora el centenari de la primera notícia escrita de l'existència del ball de bastons a Cambrils –efemèride que la colla celebrarà el proper 16 de juny, acollint la 32a Trobada Nacional de Bastoners–. El grup de bastoners va sortir entorn a les set de la tarda d'ahir, des del Mollet del Rec i va fer una cercavila per diferents carrers del port, tot enfilant la seva marxa fins a la plaça del Centenari, a l'avinguda del Mil·lenari, on van fer una demostració.

Comenta aquest article