Esports

Ball

El Cambrils Dancesport Open escalfa motors per rebre els millors ballarins del món

Torna, després de dos anys a causa de la pandèmia, un dels campionats més importants de ball a nivell internacional

Per Jason Wells

Presentació de la Cambrils Dancesport. D'esquerra a dreta: Yolanda Burgos, Oliver Klein i David Carrillo
Presentació de la Cambrils Dancesport. D'esquerra a dreta: Yolanda Burgos, Oliver Klein i David Carrillo | Berta Ruiz

Després de dos anys sense poder organitzar esdeveniments de gran calibre per causa de la pandèmia, aquesta Setmana Santa torna el Cambrils Dancesport Open, que es presenta amb nombroses novetats. Aquest dimarts tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de l’alcalde Oliver Klein; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos i el director del Didance, David Carrillo.

El campionat, que és ja un "clàssic" de la ciutat, se celebrarà del 14 al 17 d’abril al Pavelló Municipal d’Esports i comptarà amb la participació dels millors ballarins internacionals, a més, posiciona a Cambrils com l’epicentre mundial del món del ball, consolidant encara més el municipi com una de les millors seus d’Europa del calendari internacional.

La importància de l’esdeveniment fa que milers de persones visitin la ciutat durant aquells dies, contribuint tant a la dinamització del municipi  a nivell econòmic com a la difusió de la marca "Cambrils", segons van deixar palès ahir en la presentació.

Novetats d’aquesta edició

Aquest any, la Cambrils Dancesport comptarà amb el Campionat del món, modalitat 10 ball en categoria Sènior 1. Es realitzarà un esdeveniment que acull set especialitats de caire internacional, aconseguint la participació d’esportistes d’arreu del món i consolidar-se com una cita top mundial en cada especialitat. Altres novetats són el Campionat d'Espanya de Cheerleading i el BFG Challenge Series WDSF de Breaking, que portaran els millors ballarins del món d’aquesta disciplina. "Aquest any hem volgut ampliar el ventall d’especialitats de ball al campionat i obrir noves oportunitats a altres esportistes", declarava David Carrillo, responsable organitzador de l’esdeveniment.

També se celebrarà la prova Wheelchair Latin, una modalitat que es balla amb cadires de rodes. Aquest any, com a novetat, els dos competidors podran anar en cadira, en comptes d’un. Per últim, també es podrà gaudir de l'Open de Hip Hop & Batalles. Per aquest esdeveniment s’ha contactat amb les escoles de ball per tal d’acollir a les escoles de la zona i la província, que sobretot treballen aquesta especialitat.

Més de 30 països diferents

Tot i que encara el nombre de països podria augmentar, actualment el campionat compta amb la participació de 30 països, provinents de tots els racons del món, des de Japó fins a Veneçuela. Actualment hi ha més de 1.000 participants inscrits, però David Carrillo estima que aquesta xifra es triplicarà, arribant fins els 3.000 participants, "s’estan afegint països que no són habituals, com són Hong Kong o Ghana", afirmava.

David Carrillo, a més, lamentava la situació que s’està vivint a Rússia i Ucraïna perquè això ha provocat que molts esportistes d’aquella zona no puguin participar a l'esdeveniment, el que suposa aproximadament uns 7 jutges i més de 200 parelles. "Els russos són una potència mundial en ball esportiu i és una llàstima que la situació actual no ens permeti comptar amb esportistes tant de Rússia com de Bielorússia", explicava.

Entrades i seguiment per televisió i xarxes socials

Les entrades es podran comprar a les taquilles a l'entrada del pavelló d'esports (majors de 12 anys 15€, nens de 0 a 6 anys gratis, nens de 6 a 12 anys 8€ i Jubilats 10€). Hi haurà un pack especial de 3 dies a 35€ (majors de 12), 18€ nens de 6 a 12 anys i 25€ per jubilats. A més, al pavelló s'instal·laran punts de venda tant de marxandatge com maquillatge/pentinats pels esportistes i assistents.

L’esdeveniment podrà seguir-se en streaming per televisió a La Liga Sports. Tota la informació es pot consultar a la web: https://cambrilsdancesport.com i a les xarxes socials.

L’Apunt

Programa Cambrils Dancesport 2022

Dijous 14 d'abril

- Campionat d'Espanya de Cheerleading

- OPEN Hip Hop Cambrils Grups i batalles

Divendres 15 d’abril

- Campionat d'Espanya de seleccions autonòmiques

- International WDSF OPEN Choreographic Latin Dance

- Rising Star Standard

- WDSF OPENS

- I Trofeu Costa Daurada

- International Wheelchair Latin

- OPEN Junior 2 10 Dances

- OPEN Junior 1 8 Dances

- OPEN Juvenil 6 Dances

Dissabte 16 d'abril

- BFG  Breaking for Gold Challenge series WDSF

- World Championship Ten Dances Senior 1

- International Open WDSF Latin

- WDSF OPENS

- IV Trofeu Cambrils

Diumenge 17 d'abril

- International Open WDSF Standar

- Rising Star Latin

- WDSF OPENS

- IV Trofeu Cambrils
 

Països participants:

Romania, Dinamarca, Eslovènia, Alemanya, Letònia, Itàlia, Anglaterra, Portugal, Vietnam, Japó, Austràlia, Holanda, Lituània, Estònia, Hongria, França, Israel, Colòmbia, Veneçuela, Estats Units, Àustria, Bèlgica, Canadà, República Txeca, Finlàndia i Espanya.

Comenta aquest article