Informació general

Infraestructures

Adif adjudica les obres per desmantellar l'antiga via ferroviària entre l'Hospitalet de l'Infant i Port Aventura

Els treballs tenen un pressupost 1,8 milions d'euros i un termini d'execució d'un any

Per ACN

Imatge de l'antiga via fèrria a Cambrils, al final del terme municipal colindant amb Mont-roig del Camp
Imatge de l'antiga via fèrria a Cambrils, al final del terme municipal colindant amb Mont-roig del Camp | Lluís Rovira i Barenys

Adif ha adjudicat a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) formada per ASCH Infraestructuras y Servicios i Contratas Vilor les obres per desmantellar l'antiga via ferroviària entre l'Hospitalet de l'Infant i Port Aventura. El tram –de 28,2 quilòmetres– va quedar fora de servei quan es va posar en marxa el corredor mediterrani. Els treballs tenen un pressupost d'1,8 milions d'euros i un termini d'execució estimat d'un any. El projecte contempla amb el desmantellament de la superestructura de la via així com el desmuntatge dels pals de catenària entre Cambrils i Salou que quedaven pendents, i les instal·lacions de seguretat i comunicacions.

També es retiraran les vies de les estacions de Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i l'Hospitalet de l'Infant, en la qual també es retirarà la marquesina i la superestructura dels passos a nivell. Globalment són 66.000 metres de carrils, 55.500 travesses, 30.000 metres cúbics de balast i 156 pals de catenària. Els treballs permetran complir amb la Declaració d'Impacte Ambiental que contemplava la desaparició d'aquest tram.

Comenta aquest article