Informació general

Els estudiants cambrilencs Filo Domènech i Víctor Pons queden en segona i tercera posició al Concurs Coca-Cola de redacció

Per Berta Ruiz

 
 
A dalt, Filo Domènech; i a sota, Víctor Pons, a la redacció de Revista Cambrils
Els joves cambrilencs Filo Domènech –del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer– i Víctor Pons – de l'IES Ramon Berenguer IV–, ambdós de 13 anys i estudiants de segon curs de l'ESO, han quedat en segona i tercera posició respectivament al Concurs Nacional de Coca-Cola de redacció.

Filo Domènech, del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer va ser seleccionada, juntament amb sis estudiants més del centre per participar-hi, tot i que finalment només hi van anar dos en representació del col·legi. D'altra banda, el Víctor Pons de l'Institut Ramon Berenguer IV també explicava a Revista Cambrils Diari Digital, que la professora de castellà del centre havia seleccionat les millors redaccions en castellà, d'entre les quals van sortir els quatre representants del centre.

30.000 redaccions en català i 33.000 en castellà

Tots els participants de la província de Tarragona van reunir-se fa unes setmanes a la facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili, on van poder escriure les seves redaccions, alguns alumnes en la categoria de català i d'altres en la categoria de castellà. Els dos estudiants cambrilencs van fer-ho en la categoria de castellà, i sota el tema ¿Qué veo cuando me miro en el espejo?

Unes setmanes després, el passat 19 de maig, es van reunir a Port Aventura, els alumnes seleccionats de tot Catalunya. En total s'hi van reunir 90 nois i noies; 15 que van en sisena posició, 15 que van quedar en cinquena posició, 15 que van quedar en quarta posició, 15 que van quedar en tercera posició, 15 més en segon lloc i els 15 restants que van obtenir el primer premi de redacció.

La cambrilenca Filo Domènech va quedar en la segona posició, amb una redacció que narra la soledat i tristesa d'un nen que es mira al mirall, fins que un dia se li reflecteix una noia al mirall que el convida a entrar dins d'aquest. El noi hi entra i es troba amb un món fantàstic i molt més divertit del que té al món real.

D'altra banda, Víctor Pons va quedar entre els tercers classificats, amb el mateix tema i una redacció que explicava "la història del què es troba una persona quan es mira al mirall, en el què hi pot veure com és, els errors que està tenint, pot veure el que està fent malament, pot veure les conseqüències de les coses que fa...", explicava el jove autor de la redacció.

Cal destacar, que enguany al concurs hi van participar 30.000 redaccions en català i 33.000 redaccions en castellà d'alumnes de segon d'Educació Secundària Obligatòria de tot Catalunya.

Comenta aquest article