Societat

Carnaval

Tot a punt per iniciar, demà, el regnat de la disbauxa del rei Carnestoltes (CONTÉ VÍDEO)

El Palau d'Esports obrirà les seves portes per al primer acte del Carnaval demà, a partir de les 19 h., i en aquesta ocasió la NAC recollirà l'aportació voluntària del públic per a l'ajuda del poble ucraïnes

Per Lluís Rovira i Barenys

Cartell de l'acte de la presa de possessió del rei Carnestoltes
Cartell de l'acte de la presa de possessió del rei Carnestoltes | Cedida

La NAC ja ho té tot a punt per a la rebuda i presa de possessió del rei Carnestoltes i que significarà el primer acte del Carnaval 2022, que enguany se velebra en dates excepcionals ja que es va decidir ajornar-lo per la pandèmia. Aquesta vegada la presa de possessió de la nova autoritat carnavalesca s'ubicarà al Palau Municipal d'Esports, on també es farà el ple municipal d'inici del seu mandat. Aquesta és una excepcionalitat d'enguany amb la intenció de recuperar l'escenari de la sala de plens de cara a l'any vinent. Aquest primer acte, a part de la presa de possessió habitual, comptarà amb altres sorpreses. De moment aquesta setmana ja s'ha fet un primer tast del que pot ser aquest acte amb la difusió d'una particular versió de Brico Heroes a través de les xarxes socials, a tall de reclam.

Solidaritat amb Ucraïna

L'acte de possessió del Carnestoltes és previst a partir de les 19,30 h. El Palau d'Esports obrirà les seves portes a partir de les 19 h. i en aquesta ocasió la NAC recollirà l'aportació voluntària del públic per a l'ajuda del poble ucraïnes. Els diners recaptats es destinaran a sufragar les despeses d'enviament de material que han impulsat un seguit d'empresaris locals i que Antoni Franch i Francesc Matamoros estan transportant ara mateix cap a la frontera de Ucraïna amb Moldàvia.

La Rua del Carnaval, aquest dissabte a partir de les 18 h

La rua del Carnaval es farà aquest dissabte 19 de març i s'iniciarà a les 18h al passeig Albert, com es ve fent els darrers anys. El recorregut de la rua variarà en un tram degut a les obres de la Rambla de Jaume I. Així doncs les comparses desfilaran pel passeig la Salle fins l'avinguda del Baix Camp i baixaran per l'avinguda de Josep Vidal i Barraquer fins el carrer de la Verge de Montserrat i deixaran el barri de l'Eixample per tornar al passeig la Salle fins arribar a baix a mar on seguirà cap el passeig de les Palmeres i enfilarà la pujada cap a la Vila pel carrer de Robert Gehrard, l'avinguda dels Països Catalans fins arribar a la plaça de l'Ajuntament com a fi de trajecte.

La cloenda dels actes del Carnaval es farà el dimarts 22 de març amb l'Enterrament de la Sardina, a les 19,30 h, que enguany recupera l'espai on s'havia fet en edicions anteriors, la plaça de la Vila

Comenta aquest article