Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis, agrupats en el col·lectiu Taca d'Oli, es plantegen canvis en la seva organització

En la trobada que es va fer la setmana passada a la Pobla de Mafumet, els representants de les 9 agrupacions que hi van participar van coincidir en la necessitat de fixar uns nous objectius i, també, en no abandonar la lluita

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la concentració de les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila
Un moment de la concentració de les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Els col·lectiu Taca d'Oli, que agrupa les diferents agrupacions d'Avis i Àvies que s'han constituït aquests darrers quatre anys a Catalunya, s'està plantejant un canvi estructural. En la trobada que es va fer la setmana passada a la Pobla de Mafumet, els representants de les 9 agrupacions que hi van participar van coincidir en la necessitat de fixar uns nous objectius i, també, en no abandonar la lluita. En aquesta trobada es va proposar que els objectius haurien d'anar encaminats a l'amnistia per a tots els encausats, represaliats i exiliats, la defensa del dret d'autodeterminació i de les llibertats nacionals i la consecució de la República Catalana justa, solidària, sostenible i lliure. Dins de les propostes que es van fer en aquesta trobada, es va proposar la creació d'un equip de coordinació que defensi el col·lectiu, que organitzi actes i que faci una concentració de totes les taques d'oli una vegada l'any. Des del col·lectiu cambrilenc es va aprofitar la concentració setmanal d'ahir a la plaça de la Vila per donar compte d'això i demanar als assistents que el dimecres de la setmana vinent aportin els seus suggeriments.

D'altra banda, la concentració d'ahir al matí va tornar a compaginar la simbologia de suport al poble ucraïnès, mostrant banderes d'aquest país, juntament amb les estelades. L'acte va discórrer, com és habitual, amb el cant de l'Estaca com a inici, seguit de la crida de les consignes i càntics reivindicatius i finalitzant amb el cant dels Segadors i amb crits d'Independència. Els portaveus del col·lectiu, per acabar, van recordar que aquest proper diumenge es farà la concentració setmanal al port, a partir de les 12 h.

Comenta aquest article