atletisme

Aina Ferré, campiona de Catalunya de proves combinades de pista coberta s-14

L'Emma Taggi assoleix l'argent al campionat d'Espanya de Federacions de Cros s-16. També destaquen les actuacions de la Maria Taggi i Sofia Rubio al campionat d'Espanya S-18 i Catalunya S-16

L'atleta Aina Ferré, campiona de Catalunya de proves combinades de pista coberta s-14 | Cedida

Aquest diumenge es va disputar, a Getafe, el Campionat d'Espanya de Federacions de Cros S-16 i S-18 en els quals van participar, per part del Club Atletisme Cambrils i en representació de la Selecció Catalana, la Maria Taggi i la seva germana Emma, a la categoria S-18 i S-16, respectivament. D'aquesta forma, repeteixen la convocatòria de la temporada passada

Un equip de cros té 6 components. Al guanyador/a de la prova se li adjudica 1 punt, al segon/a classificat/da 2 punts i, així, successivament fins al darrer classificat. La classificació per equips s’obté sumant els punts obtinguts pels 4 primers atletes de cada Federació. Guanya l’equip que sumi menys punts.

El circuit de cros estava situat al «Cerro de los Angeles», a les afores de Getafe. La pluja caiguda durant tota la setmana va provocar que algunes zones del circuit estiguessin plenes de fang. Per sort, el dia de la cursa va lluir el sol.

A la categoria S-16 hi havia 107 atletes inscrites. El recorregut era de 5.200 m., repartits en una volta al circuit petit i 3 voltes al circuit gran. L’Emma es va situar, des del bon començament, al grup capdavanter de la cursa. A mesura que avançava la cursa va anar mantenint aquesta posició fins acabar 8a, essent la primera atleta de la selecció en arribar a meta. Amb aquesta posició va contribuir a guanyar la medalla d'argent al Campionat  d’Espanya per Federacions.

A la categoria S-18 hi havia 101 atletes inscrites. El recorregut era de 6.200 m., repartits en 4 voltes al circuit gran. La Maria també va sortir en posicions capdavanteres, tot i que a mitja cursa va acusar l’esforç del fort ritme imposat per les atletes que es disputarien les posicions de podi. Finalment va poder arribar a la meta en una excel·lent 14a posició, essent la segona atleta de la selecció en arribar a meta.

Dissortadament, algunes de les noies de la selecció S-18 no van rendir al seu nivell habitual i l'equip va assolir la 5a posició al Campiona d’Espanya per Federacions.

Les curses estan disponibles per internet a la web " laligasportstv.com ".

CAMPIONAT  DE  CATALUNYA  DE  PROVES  COMBINADES

Dissabte passat per la tarda, a la pista coberta de Catalunya de Sabadell, es va disputar al Campionat de Catalunya de Proves Combinades de Pista Coberta de la categoria S-16, un campionat que està reservat als 12 millors atletes de Catalunya de l'especialitat.

Per part del Club Atletisme Cambrils hi va participar la Sofia Rubio, que va tenir una magnífica actuació rendint a un nivell molt alt assolint el Rècord de Cambrils al salt d’alçada amb una marca de 1.68 m. que la situen en primera posició del rànquing estatal. Tanmateix, millorava la seva marca personal als 60 m. tanques i als 600 m. llisos.

A la classificació final la Sofia assolia una excel·lent 4a posició, batent el Rècord de Cambrils de Pentatló amb una marca de 3.003 punts, situant-se en 11a posició del rànquing estatal.

Els seus parcials van ser els següents:

AINA  FERRÉ :  CAMPIONA  DE  CATALUNYA.

Diumenge passat es va disputar, al mateix indret, el Campionat de Catalunya de Proves Combinades de Pista Coberta de la categoria S-14.

El Campionat estava reservat a les 12 millors atletes de Catalunya de l'especialitat. De part del Club Atletisme Cambrils hi va participar Aina Ferré, que va rendir a un excel·lent nivell.

Va començar amb els 60 m. tanques, on va parar el cronòmetre amb un temps de 9"97, a 7 centèsimes de segon de la seva marca personal que també és Rècord de Cambrils.

Va continuar amb marca personal al salt d’alçada i al llançament de pes.

Per acabar, va batre el Rècord de Cambrils de salt de llargada amb una marca de 4.77 m.

A la classificació final l'Aina guanyava el Campionat de Catalunya amb una puntuació de 2.234 punts que suposava un nou Rècord de Cambrils.