Informació general

Meteorologia

Protecció Civil de la Generalitat activa en alerta el pla Ventcat per la previsió de fort vent

El Baix Camp és una de les comarques afectades i es podria superar el llindar dels 72 km/h

Per Redacció

Platja d'Horta de Santa Maria, ahir al migdia
Platja d'Horta de Santa Maria, ahir al migdia | Lluís Rovira i Barenys

Protecció Civil de la Generalitat va activar, ahir al matí, l'alerta del pla Ventcat per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fort vent avui dilluns a partir del migdia al centre i sud de Catalunya i a la costa central, amb ratxes que podran superar els 72 km/h.

Segons l’SMC, avui dilluns a partir del migdia hi haurà un fort episodi de vent de component est amb possibles superacions de llindar de 72 km/h. Les comarques més afectades seran el Baix Camp, Baix Penedès, Garraf, Priorat, Tarragonès, Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Urgell, Conca de Barberà, Segarra i Garrigues. També es veuran força afectades les comarques del Baix Llobregat, Barcelonès, Pla d'Urgell, Segrià, Solsonès, Noguera i Ribera d'Ebre.

Protecció Civil de la Generalitat recomana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Comenta aquest article